İSVEÇ POSTASI
Polis sorgusundan sonra şüpheli bir biçimde ölü olarak kentin güneyinde bir mezarlıkta ölü olarak bulunan Yıldırım Erdoğdu için cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan yakınları, hemşehrileri ve dostlarının çok üzgün olduğu görüldü.
İsveç’te de artan polis şiddeti toplumu korkutmaya başladı. Polis basit bahanelerle “kendimi tehlikede hissettim” diyerek insanları öldürücü yerlerinden vuruyor.
Olayla ilgili olarak Türkiye Stockholm Büyükelçiliği’nin ve İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu’nun devrede olduğu ve gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü belirtiliyor.
Ölü bulunan Yıldırım Erdoğdu’nun kardeşi Tacettin Erdoğdu, “Yıldırım kalbinden rahatsızdı. Sergel Meydanı’nda polis kontrolü sırasında doktorun yazdığı üzerinde bulunan reçeteli ilaçlardan şüphelenmişler, itiraz etmesine rağmen istasyona götürmüşler. Sorgudan sonra mezarlıkta ölü bulunması, ölüm nedeni, 12 gün morgda bekletilmesi ile ilgili hiç bir bilgi verilmedi. Polis istasyonu güvenlik kameralarının kayıtlarını sorduğumda, silinmiş olabiliceğini söylediler. Montu, cep telefonu kayıp. Cep telefonun kaybolmasından şüphelendim. Yıldırım, olay sırasında telefonuyla kayıt etmiş olabileceğini düşünüyorum. Otopsi raporu henüz çıkmadı. Pazartesi günü şikayet başvurusu yapmak istedik. Kamu davası açıldığı için davada taraf olabileceğimizi belirtip, şahsi başvurumuzu almadılar” biçiminde açıklamalarda bulundu.
İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Mikail Yüksel ise konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada "Olayı ilk duyduğumda büyük üzüntü yaşadım. Federasyon yönetim kurulu üyesi olarak sivil toplum örgütünün görevlerinden bir tanesi de temsil ettiği vatandaşlarının haklarını savunmak olduğunu düşündüm, konu hakkında yönetimle görüşüp destek istedim. Kendileri de olumlu baktılar ve konuyla benim ilgilenmemi istediler. Ben de rahmetlinin ailesi ile irtibata geçtikten sonra avukatlarla görüştüm. Kendilerine bu konunun üzerine ciddi şekilde gidilmesi gerektiğini, işlemlerin bir an önce başlatılması için avukatlarımızla görüşmelerini talep ettim. Davanın bizzat takipçisi olacağım." ifadelerini kullandı.
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
01:09 - EĞİTİM