İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

Bugün (Perşembe, 02.04.2015) İsveç'in dört önemli gazetesinde yayınlanan haberlerin özetlerini sunuyoruz

İSVEÇ - 2015-04-02 17:18:02

DAGENS NYHETER


- Yapılan bir araştırma, İsveç’te bilgi teknolojileri bölümde çalışan her beş kişiden dördünün erkek olduğunu gösterdi.

 

- Avrupa’daki her dört kişiden birisi geçim seviyesinde veya yoksulluk sınırında yaşıyor.

 

- İsveç’te stresten dolayı son iki yılda hastalık izninde olanların sayısı yüzde 73 arttı.

 

- İslam Devleti 18 bin Filistinli mültecinin kaldığı Yarmuk’a saldırdı, kampın büyük bölümü İD’nin eline geçti.

 

- İran ile devam eden nükleer müzakerelerde sona yaklaşılırken gerçekleşecek anlaşma tarihi bir önem taşımakta.

 

- Nijerya’daki seçimlerden zaferle çıkan  Muhammadu Buhari, yönetimde olduğu sürece yolsuzluklarla mücadele edeceğini söyledi.

 

SVENSKA DAGBLADET

 

- Demir yollarında yılda 13 bin hata bildirimi yapılması üzerine Altyapı Bakanı Anna Johansson, hükûmetin bahar bütçesinde demir yollarının bakımı için daha çok kaynak ayıracağını bildirdi.

 

- Romen dilencilerin durumunun düzeltilmesi için İsveç ile Romanya arasında sosyal işbirliği anlaşması yapılacak. Anlaşma çocuk hakları, cinsiyet eşitliği, sosyal sigorta sistemi konularını da içerecek.

 

- 7 Mayıs’ta İngiltere’de yapılması planlanan genel seçimlerin çok çekişmeli geçmesi bekleniyor.

 

AFTONBLADET

 

-  Telia’nın yedi televizyon kanalının yayınını kesmesi birçok müşteri tarafından ağır şekilde eleştirildi.

 

- Eğitim Bakanı Gustav Fridolin, her bölge için özel ve devlet okuluna girecek çocukların kayıtlı olacakları ortak bir sıra sistemi uygulaması olacağını açıkladı.

 

EXPRESSEN

 

- Fransa’daki uçak kazasından sonra bulunan telefonlara el koyan Fransa polisi, kazanın asıl nedenin inceleme sonucunda bu telefonlardaki kayıtlarla ortaya çıkarabileceğini bildirdi.

 

- Dünyanın en yaşlı insanı Japon Misao Okawa 117 yaşında hayatını kaybetti.

 

- Rusya’da Mayıs ayında yapılacak olan İkinci Dünya Savaşı’nın bitişi anısına düzenlenen zafer kutlamalarına Başbakan Stefan Löfven’in katılıp katılmayacağı henüz kesinleşmedi.

 

İsveç Postası

Günün Diğer Haberleri