VATANDAŞ OYUNU KULLAN!..

İsveç’te 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekilliği seçimi için İsveç’te yaşayan Türk vatandaşları oy kullanacaklar. Oy kullanma işlemi saat 10.00 da başlayıp 19.00 da sona erecektir. Oy kullanma yeri Stockholm’un kuzeybatı semtinde buluanan Kista Mässan’dır.

İSVEÇ - 2015-05-31 00:46:44

İSVEÇ POSTASI

Pazar sabahı Kista Mässan’da başlayacak olan oy verme işlemi 30 sandıkta gerçekleşecektir. Bize ulaşan bilgilere göre yaklaşık 36 bin seçmen oy kullanacaktır. Stockholm’un dışından yaşayanlar oy kullanmak için başkente gelmek durumunda bırakılmışlardır.  Stockholm’un dışında hiçbir yerleşim biriminde oy kullanma işlemi yoktur. Vatandaşlarımızın özverili, sorumluluk anlayışlarından kaynaklanan düşünceyele Stockholm’a gelerek oylarını kullanmaları bir vatabdaşlık görevidir.

Adres olarak, Kistamässan (Fuar Alanı - Arne Beurlings Torg 5, 164 40 Kista) olarak belirlenmiştir.

Oy kullanacak vatandaşlarımızın;

1-Kimlik numarası olan resimli nüfus cüzdanlarını yanalarında bulundurmaları zorunludur.

2-İsveç kurumlarından alınan belgeler geçerli değildir

3- Oy kullanma hakkına sahip olanlar Yüksek Seçim Kurulu’nun (www.ysk.gov.tr)  internet sitesinden adlarının var olup olmadığını kontrol edebilirler

Günün Diğer Haberleri