DAGENS NYHETER
- ABD Başkanı Barack Obama hafta sonu babasının doğduğu ülke olan Kenya’ya ziyarette bulundu.
- Rusya ekonomisinin kötüye gitmesine rağmen askeri yatırımlarını artıyor.
- Malmö’de pazar günü yeni bir patlama meydana gelmesinden sonra İçişleri Bakanı Anders Ygeman, olayın kabul edilebilir olmadığını ve faillerin derhal yakalanması gerektiğini bildirdi.
- Ankara’nın isteği üzerine NATO, Türkiye’deki durumu görüşmek için salı günü olağanüstü toplanacak.
- Stockholm “Pride” etkinlikleri bugün başlıyor.
- İsrail askerleri isyan çıkaracağından şüphelenilen Filistinlileri durdurmak için Mescidi Aksa’ya girdi.
SVENSKA DAGBLADET
- İslam Devletinin gerçek bir devlet olma yolunda ilerlemesi üzerine uzmanlar sadece askeri mücadelenin yeterli olmayacağı yönünde uyarıda bulunuyorlar.
- İran ile varılan nükleer anlaşma, finans krizlerinden ve AB’deki artan yabancı düşmanlığından sonra uzun yılların ardından AB’nin imajını artırdı.
- İsveç hükümeti Akdeniz’de daha geniş kapsamlı bir kurtarma programına katkıda bulunmak için hazır.
- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Suriye ordusunun gücünün bazı kesimlerde zayıfladığını kabul etti.
- Türkiye Irak’ın kuzeyindeki PKK üslerini dün bombaladı.
- Tokyo’da küçük bir uçağın yerleşim yerine düşmesi sonucu üç kişi hayatını kaybetti.
AFTONBLADET
- Tehdit kadınların erkeklerden korkmasına neden oluyor.
- Meteoroloji uzmanı Martin Hedberg hafta sonuna kadar havaların tekrar ısınmaya başlayacağı bilgisini verdi.
- Uzmanlar telefonları şarj ederken yanıcı maddelerin üzerine konulmaması uyarısında bulunuyorlar.
EXPRESSEN
- ABD Türkiye’nin saldırılarını savunuyor.
- Somali’nin başkenti Mogadişu’da cumartesi günü bir otele düzenlenen saldırıda en az 6 sivil hayatını kaybetti.
- Expressen gazetesi değişik ülkelerden Putin’e karşı savaşanları gündemine taşıdı.
- İsveç LGBT için küresel bir rol model olacak.
İsveç Postası