GÖTEBORG’DA DEPREM

İsveç’in batı ve güzel kentlerinden Göteborg’da dün rihter ölçeğine göre 2,5 şiddetinde ve 20 -25 saniye süren bir deprem meydana geldi. İsveç’te rihter ölçeğine göre 2 dolaylarından fazla bir depreme rastlanmıyor.

İSVEÇ - 2015-07-30 11:24:24

İSVEÇ POSTASI

Dün gece saat 22.00 dolaylarında meydana gelen deprem hasara yol açmazken vatandaşları türlü endişelere itti. Kimi görgü tanıkları ”uçak düştü” sandık derken kimileri ”ne olduğunu pek anlamadık sadece altımızdaki yer sallandı” ifadelerini kullandılar. Bir kişi de satın aldığı pahalı şampanya şişesinin düşüp kırıldığından yakındı.

Depremin ana merkezi  Kuzey Denizi'nde Danimarka ile İsveç, Norveç arasındaki bulunan Kattegatt denilen yer olduğu tahmin ediliyor.

Uppsala Deprem Araştırma Enstitüsü’den sismolog Reynir Bödvarsson, ”Depremi rihter ölçeğine göre 2’nin üzerinde tesbit ettik yaklaşık 2,5 diyebiliriz. Göteborg depremi İsveç için oldukça büyük sayılır. Çünkü geniş bir alanda hissedildi. Bu bölgede zaman zaman küçük ölçekli depremler meydana geliyor” diyor.

Her yıl İsveç’te 3 ile 4 bin arasında değişen küçük ölçekli depremler meydana geliyor.

Günün Diğer Haberleri