İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE İRAN PROTESTOSU

Yurtdışında yaşayan Güney Azerbaycanlıların kurdukları ‘Güney Azerbaycan İstiklal Partisi’ ve ‘Güney Azerbaycan Kurtuluş Partisi’ 15 Kasım günü İran Büyükelçiliği önünde bir protesto düzenlediler.

İSVEÇ - 2015-11-15 23:18:50

İSVEÇ POSTASI


Protestoda, İran hükümetinin Güney Azerbaycan’da uyguladığı baskı politikalarını ve tutuklamaları kınadılar.

İran Büyükelçiliği önünde yapılan konuşmaların içeriğini  İran’ın Güney Azerbaycan’da sürdürdüğü sindirmelere, kültürel asimilasyon politikalarına karş çıkan ve bu yönde İran’ı eleştiren sözler  oluşturdu.

Mitinge fazla bir katılımın olmaması dikkat çekiciydi. Stockholm ve çevresinde Güney Azerbaycan’dan ve Azerbaycan’dan gelmiş bir hayli Türk yaşıyor.

Protesto’ya İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu, Irak Türkmeneli Federasyonu ve Ahvaz Arapları destek verirken bu gruplardan katılım üç beş kişiyle sınırlı kaldı.

Güney Azerbaycan İstiklal Partisi adına Semed Fertaş katılımcılara teşekkür etti.











Günün Diğer Haberleri