İSVEÇ POSTASI
Mısır uçağını kaçıran hava korsanının tek kişi olduğu ve uçakta bomba olabileceğinden kuşkulanılıyor. Uçakta 60 kadar yolcu ve kabin personeli bulunuyor. Korsan yaklaşık yirmiye yakın kadın ve çocuğu serbest bıraktığı ileri sürülüyor. Bazı haber ajansları ise yolcularının tamamının uçakta olduğunu haber veriyorlar.
Sabah saatlerinde kaçırılan MSR18 sefer sayılı uçak İskenderiye – Kahire arasında uçuşunu gerçekleştirecekti. Uçağın kalkışından yarım saat sonra Larnaka uçuş kulesini arayan korsan iniş istedi. Larnaka havaalanı yetkilileri iniş izni verdiler.
Korsan herhangi bir koşul öne sürüp sürmediği henüz bilinmiyor. Havaalanı güvenlik ekibi belli bir mesafede uçağı izliyorlar. Havaalanı yetkilileri uçağın bir hava korsanı tarafından pilotu tehdit ettiği ve belinde bombalı kemer taşıdığını haber veriyorlar.
Çeşitli haber ajansları uçakta sekiz tane İngiliz ve on tane de Amerikan vatandaşınınj bulunduğunu ileri sürüyorlar.
Saat 09.30 sularında havaalanına çok sayıda polis gücünün toplandığı ajans haberlerine yansıyor.
Son dakika haberi olarak ajanslar korsanın bir tercüman aracılığıyla sığınma istediğini haber veriyorlar.