AVUSTURYA’DA BURKA YASAĞI ONAYLANDI

Avusturya Parlamentosunda onaylanan kanuna göre kamu alanlarında burkanın kullanılmasını yasaklandı. Yasağa uymayan 150 Avro para cezası ödeyecek.

DÜNYA - 2017-05-18 00:41:05

İSVEÇ POSTASI 


Avusturya’da uzun zamandır gündemde olan kamu alanlarında ”Burka”nın giyilmesine yönelik tartışmalar sonuçlandı. Avusturya Parlamentosu, böylece kamu alanlarında  burkanın kullanılmasını yasaklayan bir tasarıyı kabul etti. Yeni düzenleme ile göçmenlere yönelik zorunlu 12 aylık entegrasyon kursları da getirildi.


DWelle İngilizce’ye göre, Avusturya Parlamentosu’nca onaylanan ve iktidardaki koalisyonu oluşturan iki parti tarafından desteklenen burka yasağına ilişkin yasal düzenlemede, aynı zamanda göçmenlere yönelik zorunlu 12 aylık entegrasyon kursları öngörülüyor.

 

“Ekim’den başlayarak polis, yüzleri kapatan giysileri kullanan kişilere ceza kesmeye başlayacak. 150 euroluk ceza aynı zamanda 

üniversiteler, mahkemeler veya kamu ulaşım araçlarında burka veya peçe kullanan kadınlara da uygulanacak” bilgisi verilirken şu anda yasağın kaç kişiyi etkileyeceğinin belli olmadığı bildirildi.


Entegrasyon kurslarının Almanca derslerini de içeriğine dikkat çekilen haberde kurslara katılmayı reddeden göçmenlerin de sosyal güvenlikten yararlanma hakkını kaybedeceklerine dikkat çekildi.


Onaylanan yasa ile iltica için başvuran yabancıların Avusturya “iş piyasasına hazırlanmaları” amacıyla kamuda ücretsiz çalışma da öngörülüyor.

Günün Diğer Haberleri