İSVEÇLİ HİPHOP SANATÇISI: “ARLANDA SOYGUNUNU BEN YAPTIM”

12 Haziran 2002 günü gerçekleştirilen soygun büyük yankı uyandırmıştı. SAS uçağındaki paraları iki güvenlik görevlisini safdışı ederek 44 milyon kronu alan hiphop sanatçısı Leo Carmona’dan soygun kararının zaman aşımına uğramasının ardından itiraf geldi.

İSVEÇ - 2017-08-21 11:42:15

İSVEÇ POSTASI 


İsveç soygun tarine geçen ‘Aralanda Soygunu’ üzerinde çok konuşulmuş ve Leo Carmona şüpheliler arasında bulunuyordu. Aralanda Soygunu mahkeme kararı olaya karışanlar tam tespit edilememiş ve kayıp 44 milyon kron bulunamamıştı. Bu Temmuz ayında karar zaman aşımına uğrayarak suçlular bulunsa bile yeni bir dava açılamayacak ve yargılanamayacaklar. Toplum içerisinde serbestçe dolaşacaklar.

Çete üyesi Leo Carmona ETC gazetesine verdiği demeçte, “Arlanda soygununu başından sonuna kadar ben planladım. Büyük pişmanlk duyuyorum. Hayatımı berbat ettim. Güvenlik görevlileriyle iletişim kuracağım ve bağışlanma isteyeceğim” ifadelerini kullanıyor.

Leo Carmona 2004 yılından beri “ömürboyu” aldığı cezasını Linköping yakınlarında bulunan Skänninge hapishanesinde adam öldürmekten çekiyor.



Leo Carmona polisin cinayet teorisini kabul etmeyerek, “O, soygunda benimle birlikte değildi” diyerek yanıtlıyor.

Kararın zaman aşımına uğraması üzerine Aftonbladet gazetesine bir değerlendirme yapan başsavcı yardımcısı Marie Lind Thomsen, “Soyguncular paralarla gelseler ve her şeyi anlatsalar bile, bizim yapabilecek bir şeyimiz yok” yorumunu yapıyor.

Günün Diğer Haberleri