IŞİD’E KATILAN LİSA: “İZİN VERİN İSVEÇ’E, ÜLKEME DÖNEYİM”

Lisa Andersson Işidli teröristlerine yardım etmek ve okullarda ve çocukevlerinde çalışmak üzere İsveö’i terk ederek Suriye’ye gidiyor. Fakat Işis terör kamplarında kafasındaki gibi yürümüyor. Oradan ayrılmanın sanıldığı gibi pek kolay olmadığını da anlıyor.

DÜNYA - 2019-02-24 15:11:29

İSVEÇ POSTASI

Norveç Televizyonu NRK ve İngiliz The Guardian gazetesine bulunduğu al – Hawl kampından demeçler veren Lisa, “İstiyorum ki, ülkem İsveç geri dönmeme izin versin. Korku içerisinde yaşıyoruz. Her yan pislik içerisinde. Çöpler, yemek artıkları, insan pislikleri, sidik kokusu” ifadelerini kullanıyor. İsveç’teyken ülke vatandaşı olan Abrar ile evlenen ve şu anda 15 aylık bir kız çocuğuna ve iki erkek çocuğa sahip olan Lisa, eşi uğruna Suriye cehennemini seçiyor ya da seçmek zorunda bırakılıyor.

Lisa 2013 yılında Suriye’ye gidiyor. Amacı Işidli teröeistlerin arka planında çalışarak yardım etmek. Fakat Işid kendini İslam Devleti ilan edince herşey değişiyor. Lisa, “İdam edilen, direklerde sallandırılan insanları gördüm. Onların yaptıkları her türlü zülme tanıklık ettim. Benim terapiye gereksinmem var” diyor.

Halifatet kısa süre içerisinde bir Gestapo kentine dönüşüyor. Kendi adamlarını bile yaptıkları eleştiriden ya da yakınmalardan dolayı idam ediyorlar. Bütün bunlara tanıklık eden Lisa, şiddetten uzak durduğunu ve silah kullanmasını bilmediğini gazetecilere beyan ediyor.

“İsveç’ten rica ediyorum. Benim ve çocuklarımın geriye dönmesine izin versinler. Biz, eve dönmek istiyoruz. Çocuklarımın okula gitmesini ve normal bir yaşam sürmelerini istiyorum” ifadelerini kullanarak İsveç’ten bağışlanmasını istiyor.

Günün Diğer Haberleri