İSVEÇ’TE KORONAVİRÜS VAKASI 26 322, ÖLÜM VAKASI 3 225 OLDU

Ulusal Halk Sağlığı Kurumu’nun her gün düzenlediği basın toplantısında İsveç’te vaka sayısı 26 322 yükselirken virüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 3 225 olarak gerçekleşti. Hastanelerde 1 723 kişinin tedavisi sürüyor.

SAĞLIK - 2020-05-10 17:34:02

İSVEÇ POSTASI

İsveç’te koronavirüs vakası günlük ortalama olarak 500 dolaylarında seyrediyor. 31 Ocaktan 10 mayısa kadar 26 322 kişi de koronavirüsü görüldü. Dün saat 14.00 ile bugün 14.00 arasında 5 kişi yaşamını yitirdi. Cumartesi günü ölüm vakası 45 kişi olarak kayıtlara geçti.

Büyük oranda virüsten etkilenen başkent Stockholm’da şimdiye kadar vaka sayısı 9 536 ve yaşamını yitirenlerin sayısı 1 676 olarak belirlendi.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, İsveç'in yolunun virüs konusunda çok daha uzun olduğunu ve bunun uzun bir bir süre devam edeceğine inanıyor. Bunun nedeni olarak, "gördüğümüz şeylerin çoğunun sürdürülebilir olmadığını" ve ülkenin başka ülkeler tarafından hedef tahtasına oturtulduğunu iddia ediyor.

Eski Başbakanlardan Carl Bildt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hükümet muhtemelen Tegnell'e diğer ülkeleri eleştirmeyi bırakmasını söylemeli "dedi. Carl Bildt’in bu söylemlerinin ardından Ulusal Halk Sağlığı Genel Müdürü Johan Carlson Twitter hesabından, “belirli kısıtlamaların", "zayıf sürdürülebilirliğe sahip önlemler" olduğuna işaret ettiklerini yazıyor.

Carlson, Carl Bildt’in eleştirilerine ise, “Sadece Twitter'da gördüğüm sorular hakkında bir tartışma vardı, başka yorumum yok, böyle olduğu çok açık. Bu sadece herhangi bir zamanda bu tür kısıtlamalarda kalamayacağımızın bir ifadesiydi ve bu yüzden sürdürülebilir olmadıklarını kastediyoruz” diye yazdı.

Günün Diğer Haberleri