DAGENS NYHETER
- Pazar günü yaklaşık 900 kişinin hayatını kaybettiği Akdeniz’deki tekne faciası, mülteci tarihine kara gün olarak geçti.
- AB ülkelerinin devlet başkanları sahil güvenliğin güçlendirilmesi, kurtarma operasyonlarının artırılması ve insan kaçakçılarına karşı yeni tedbirler alınması konularını görüşmek için perşembe günü bir araya gelecekler.
- Somali’de meydana gelen bir patlamada altı BM çalışanı hayatını kaybetti.
- Ermenilere Türk yakınlığı. Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada “Ermenilerin acısını paylaşıyor ve geçmişin yaralarını sarmak istiyoruz.” dedi.
- Dört çocuğuyla beraber İslam Devleti’ne katılmak için İngiltere’den Türkiye’ye seyahat eden bir İngiliz aile, Türk polisi tarafından Ankara’da yakalandı.
SVENSKA DAGBLADET
- Libya’da devam eden kaos ortamından yararlanan kaçakçılar para kazanıyor.
- AB dışişleri bakanları Akdeniz’deki göç sorununu ele almak için bir araya geldikleri toplantıda ne tür yardım yapılacağı konusunda tam bir uzlaşıya varamadılar.
- Finlandiya’da genel seçimlerden zaferle çıkan Merkez Parti lideri Juha Sipilä, yeni hükûmeti kurmak için bütün alternatiflere açık olduğunu bildirdi.
- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen’in başkenti Sana’da yapmış oldukları saldırılarda yaklaşık 26 sivil hayatını kaybederken 398 kişi de yaralandı.
AFTONBLADET
- Halk Partili AB Milletvekili Cecilia Wikström, insani vizenin AB ülkeleri dışında verilebilmesi gerektiğini savundu.
- BM bu yıl Avrupa’ya gelmek için mücadele veren mülteci sayısının bir milyon civarında olduğunu açıkladı.
- Yapılan bir araştırma, İsveç Demokratlarına seçmenlerin desteğinin arttığını, kısa bir süre sonra Sosyal Demokrat partiyi geride bırakarak İsveç’in en büyük partisi olabileceğini gösterdi.
- İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başbakan Stefan Löfven’e işsizliği azaltma ve hastalık sigortasının güçlendirilmesi konusundaki seçim vaatlerini yerine getirmesi yönünde baskı uyguluyor.
EXPRESSEN
- İsveç Demokratları Stokholm Gençlik Kolları Başkanı William Hahne, meslektaşı Maria Danielsson’u parti parasını özel harcamaları için kullandığı gerekçesiyle şikâyet etti.
- ABD Yemen’de deniz güvenliğini sağlamak için bu ülkeye savaş gemisi gönderdi.
- Son bir haftada bin kişinin hayatını kaybettiği Akdeniz’de dün yaklaşık 28 kişi kurtarıldı.
İsveç Postası
