İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

Bugün (Perşembe, 02.07.2015) İsveç'in dört önemli gazetesinde yayınlanan haberlerin özetlerini sunuyoruz

İSVEÇ - 2015-07-02 14:48:58 Bu içerik 1041 kez okundu.

DAGENS NYHETER


- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras halka sesleniş konuşmasında, kredi kuruluşlarının isteklerinin kabul edilemez olduğunu söyledi ve halktan referandumda hayır oyu vermesini istedi.

 

- Yeşiller Partisi bazı konularda rota değiştirecek.

 

- İsveç Demokratları çocuklu ailelere yönelik hazırladığı bir milyar kronluk yeni bir reform paketiyle seçmen sayısını artırmak istiyor.

 

- ABD ve Küba karşılıklı olarak büyükelçilik açacaklar.

 

- Türkiye’nin ünlü gazetecilerinden Mehmet Baransu hakkında yeni iddianame hazırlanıyor.

 

- Ukrayna’nın Haziran ayı doğal gaz ücretini ödememesi üzerine Rus Gazprom şirketi Ukrayna’ya doğal gaz verilmeyeceğini duyurdu.

 

SVENSKA DAGBLADET

 

- Rusya ülkede bulunan İsveç savunma ataşelerinin bilgi edinmesini son zamanlarda zorlaştırmaya başladı.

 

- Yapılan bir araştırmaya göre, dokuzuncu sınıf öğrencileri arasında alkol tüketimi bu yıl yüzde 42 oranında azaldı.

 

- BM raporuna göre, Güney Sudan’da askerler çok sayıda kadın ve kıza tecavüz edip diri diri yaktı.

 

- İsveç Ulaştırma İdaresi hız kontrolü yapan 287 adet yol kamerasının bu yıl içerisinde yollara yerleştirileceğini duyurdu.

 

-  İsrail Ship to Gaza inisiyatifine ait Marianne av Göteborg gemisinde bulunan 18 kişiden üç kişiyi daha serbest bıraktı, altı İsveçli ve bir Rus gazeteci ise hâlâ gözaltında tutulmakta.

 

-  BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin yayınladığı bir raporda, bu yılın ilk altı ayında Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçen insan sayısının 137 bin olduğu bildirildi.

 

AFTONBLADET

 


- Aftonbladet’in Sosyal Demokrat Parti içerisinden edindiği bir bilgiye göre, Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi arasındaki işbirliğinde hoşnutsuzluklar bulunmakta.

 

- İsveç Demokratları’nın lideri Jimmie Åkesson Almadalen’de yaptığı konuşmada, İsveç’in en büyük partisi olmak istediklerini yineledi.

 

- Meteoroloji hava sıcaklığının 30 dereceye ulaşacağını bildirdi ve yaşlı, çocuk ve hastaların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

 

- Çocuklara yönelik birçok cinsel suç işlediği şüphesiyle gözaltında tutulan savcı yaklaşık dört yıl hapse mahkûm edilebilir.

 

EXPRESSEN

 

- Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düzenlenen saldırılarda en az 100 asker hayatını kaybetti, saldırıları İD üstlendi.

 

- İsveç’in U21’de Avrupa Şampiyonu olmasından sonra dün Kungsträdgården’da yaklaşık 22 bin kişi bu zaferi kutladı.

 

- İsveç Demokratları içerisinde üyelerin elektronik mailleri kontrol edilerek, parti çizgisine aykırı hareket edenler açığa çıkarılacak.

 

İsveç Postası

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER