DAGENS NYHETER
- Eskilstuna’daki Büyük Cami imamı Abd al Haqq Kielan terör için başka ülkelere gidenlere yönelik acil tedbirlerin alınması gerektiğini bildirdi.
- Meteoroloji uzmanı Lovisa Andersson önümüzdeki günlerde soğuk ve yağışlı havanın etkisini göstermeye devam edeceğini söyledi
- İnsan Hakları Örgütü’ne göre Güney Sudan’da hükûmet birlikleri insanları diri diri yakıyor.
- Dünyanın en eski Kur’an’ı İngiltere’de bulundu. Birmingham Üniversitesi'nin kütüphanesinde bulunan Kur’an’ın en az 1400 yıllık olduğu tahmin ediliyor.
- Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ABD’nin Guantanamo hapishanesini kapatacağını açıkladı.
- Türkiye’de meydana gelen saldırı ve iki polisin öldürülmesinden sonra çatışmalar artabilir.
- Teknoloji devi Apple telefon satışlarını son zamanlarda yüzde 33 artırdı.
SVENSKA DAGBLADET
- Sosyal Demokrat Parti’nin Skåne bölgesindeki siyasetçileri ülkeye kaçak yollarla sokulan alkolü durdurmak için yeni uygulamalar yapılmasını istiyorlar.
- Norveç’in Utoya adasında dört yıl önce öldürülen 77 kişi Utoya’da anıldı.
- Nijerya sağlık sisteminde büyük farklılık. Bir tarafta yüksek kalitede hastaneler bulunurken diğer taraftan halen elektriği bile olmayan hastaneler bulunmakta.
- Täby alışveriş merkezinde bulunan döviz bürosu dün öğleden önce silahlı dört kişi tarafından soyuldu.
AFTONBLADET
- 50 kilo patlayıcı madde ile yakalanan Nazi yanlısı kişinin bu maddeyi suç işlemek için kullanmayı düşündüğü iddiasında bulunuldu.
- 2014 yılında Amerika’da iki çocuğun IKEA’nin ürettiği bir şifonyerin üzerlerine düşmesi sonucu hayatlarını kaybetmesinden sonra şirket, 27 milyon şifonyerle ilgili duvara monte edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
- Brezilya’nın Manaus kentinde son üç günde 35 kişi öldürüldü.
EXPRESSEN
- Hükûmet İsveç’te güneş enerjisi sistemi kullanımının artmasını istiyor.
- İsveç emniyet teşkilatında görevli kadın polis sayısı 2000’li yıllardan bu yana yüzde 72 oranında arttı.
- Halland bölgesinde patlayıcı ile yakalanan kişinin komşuları, patlayıcının kullanılması halinde neden olacağı hasar sebebiyle endişelerini bildirdiler.
- Expressen gazetesi ülkede bazı skandallara imza atan doktorların karıştığı olayları ve bu olaylardan sonra tekrar görev almak istemelerini gündemine taşıdı.
İsveç postası
