İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

Bugün (Cuma, 24.07.2015) İsveç'in dört önemli gazetesinde yayınlanan haberlerin özetlerini sunuyoruz

İSVEÇ - 2015-07-24 15:23:18 Bu içerik 1149 kez okundu.

DAGENS NYHETER

- Suriye’de terör suçu işlediğinden şüphelenilen iki kişi Göteborg’ta tutuklandı.

 

- İsveç’e geçen yıl 80 bin olan sığınmacı başvurusunun  bu yıl 74 bin olacağı bekleniyor. İsveç Göç Kurulu İsveç’in daha önceki yıllara göre daha az cazip ülke olarak düşünülmeye başlandığını bu nedenle sığınmacı başvurularının düşmesinin beklendiğini açıkladı.

 

- Türkiye Suriye’nin kuzeyinde İslam Devletine yönelik saldırı düzenlendi.

 

- İsveç’in Akdeniz’deki kurtarma gemisi Posedion 328 mülteciyi sızıntı yapan bir gemiden alarak karaya ulaştırdı.

 

- ABD Başkanı Barack Obama hafta sonu babasının doğduğu yer olan Kenya’yı ziyaret edecek.

 

- Cumhuriyetçiler İran ile varılan Nükleer anlaşmaya tepki göstermeye devam ediyorlar.

 

- İsveç İstatistik Kuruluşu verilerine göre Haziran ayı işsizlik oranı 8,5 olurken işsizlerin sayısı 456 bin olarak verildi.

 

SVENSKA DAGBLADET

 

- Falkenberg bölgesinde yaklaşık 550 kilo patlayıcı madde ele geçiren polis, patlayıcının nereden alındığına dair ellerinde bilgiler bulunduğunu açıkladı.

 

- Nijerya ve Kamerun’da bombalı saldırılar sonucu yaklaşık 50 kişi öldü. Saldırıları Boko Haram örgütünün düzenlediğinden şüpheleniliyor.

 

- Uzun dönemli kuraklık ABD’yi tehdit ediyor.

 

- Terör uzmanı Magnus Ranstorp, Göteborg’ta iki kişinin terör suçu işledikleri gerekçesiyle yakalanmasından sonra, bunun İsveç’te olağan bir durum olmadığını söyledi.

 

AFTONBLADET

 

- Sosyal Sigortalar Bakanı Annika Strandhäll emeklilik ödemelerinin 2016 yılında yüzde 4,2 oranında arıtılacağını bildirdi.

 

- Meteorloji uzmanı Martin Hedberg önümüzdeki günlerde havaların aşırı derecede yağışlı olabileceği uyarısında bulundu.

 

- Beyaz Saray Başkan aday adaylarından Donald Trump Meksikalılar hakkında yaptığı yorumlardan sonra dün Meksika sınırını ziyaret etti.

 

- Ilımlı Parti ve İsveç Demokratları Partisi geçen yıl 1 Nisan ve 31 Aralık dönemleri arasında maddi yönden en çok yardım alan partiler.

 

EXPRESSEN

 

- Orta Amerika ülkesi El Salvador kıyılarında 8 ton kokain taşıyan bir deniz altı polis tarafından durduruldu.

 

- NASA dünyaya benzeyen daha yaşlı ve daha büyük bir gezegen bulunduğunu açıkladı.

 

- Malmö’de dün gece meydana gelen bir patlamada maddi hasar oluşurken kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

 

- ABD İslam Devleti’ni bombalamak için Türk hava üssünü kullanacak.

 

- Malmö’de çarşamba günü Ebola şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişide bu tür bir virüse rastlanmadığı bildirildi.


İsveç Postası

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER