İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

Bugün (Cuma, 02.10.2015) İsveç'in dört önemli gazetesinde yayınlanan haberlerin özetlerini sunuyoruz

3.SAYFA - 2015-10-03 12:30:40 Bu içerik 2370 kez okundu.

DAGENS NYHETER


- Rusya tarafından düzenlenen hava saldırılarının İslam Devleti’nin kontrolünde olmayan bölgelere yönelik gerçekleştirilmiş olabileceği bildirildi.

 

- Hristiyan Demokrat Parti lideri Ebba Busch Thor gençlerin iş dünyasına daha kolay entegre olabilmeleri için kazandıkları ilk 500 bin krona vergi uygulanmaması önerisinde bulundu.

 

- Ilımlı Parti hükûmete, emeklilere uygulanan vergi oranının düşürülmesi önerisinde bulunacak.

 

- İsveç hükûmeti sokaklarda sorun oluşturan Fas’lı gençlerin sorumluluklarının vatandaşları oldukları Fas devleti tarafından alınarak, gençlerin sorununu çözme adına adım atılmasını talep ediyor.

 

- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ön şart koşmadan Filistin'le müzakerelere dönmeye hazır olduklarını söyledi.

 

- Avrupa Birliği (AB) destekli bir araştırma kuruluşu, Samsung’un bazı televizyon modellerinin resmi enerji verimliliği testlerinde enerji tüketimini düşük gösterecek bir yazılım kullanmış olabileceğini savunuyor.

 

 

SVENSKA DAGBLADET

 

-  Rusya, Suriye’deki saldırılarına dünde devam etti.  Eldeki veriler Rusya’nın Beşar Esad’ın gösterdiği noktalara saldırdığı yönünde.

 

- İçişleri Bakanı Anders Ygeman ve Çocuklar, Yaşlılar ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı Åsa Regnér mülteci kabulüne yönelik alınan bazı yeni tedbirleri düzenledikleri bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştılar.

 

- Eski Genelkurmay Başkanı Sverker Göranson dün gerçekleştirilen bir törenle görevini Micael Bydén’e devretti.

 

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından açıklanan bir rapora göre, bu yılsonuna kadar Akdeniz üzerinden Avrupa ülkelerine geçecek mültecilerin sayısı 700 bini bulacak.

 

 

AFTONBLADET

 

- ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Roseburg şehrindeki Umpqua Üniversitesi’nde gerçekleşen silahlı saldırıda ilk bilgilere göre en az 13 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de ağır yaralandı.

 

- İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, ülkede kaçak şekilde kaldıklarından şüphelenilen kişilere yönelik polis kontrollerinin artırılacağı bildirdi.

 

 

EXPRESSEN

 

- ABD Başkanı Barack Obama ülkedeki silah yasalarının değiştirilmesini istiyor.

 

- İsveç Demokratları Partisi sınır kontrollerinin daha da artırılmasını ve aynı zamanda iltica yoluyla ülkeye yapılan göçü yüzde 95 oranında azaltmak istiyor.

 

- Yapılan bir araştırma İsveç’te geçen yıl yapılan seçimlerden sonra Halk Parti’nin her üç seçmeninden birisinin Ilımlı Parti’yi tercih ettiğini gösteriyor.

 

- Türkiye’nin Başkenti Ankara’da meydana gelen otobüs kazasında on bir kişi hayatını kaybetti.

İsveç Postası

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER