AİHM, DOĞU PERİNÇEK’İ HAKLI BULDU

AİHM, DOĞU PERİNÇEK’İ HAKLI BULDU

I.Dünya Savaşı’nda Ermenilerin zorunlu göçe tabi tutulma olayını “Soykırım” olarak niteleyen, yüzyıldır savunan Ermeniler ve yardakçıları Batı ülkeleri, bunun bir zorunluluktan kaynaklandığını görmemezlikten ya da bilmemizlikten geliyorlar.

DÜNYA - 2015-10-19 21:44:03 Bu içerik 1623 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Sözde Ermeni Soykırımı olayının kabul etmeyenler için İsviçre’de ceza yasaları vardı. 2005 yılında çıkartılan bu yasa “Sözde Ermeni Soykırımı”nı inkar edenlere  para ya da hapis cezasına hükmediyordu. Perinçek, İsviçre’de yaptığı bir konuşmasında Sözde Ermeni Soykırımı’nı yalan ve emperyalizmin bir oyunu olarak ifade etmişti. Bu konuşmasından sonra İsviçre Mahkemesi hakkında soruşturma açmış  ve yargılayarak hapis cezasına çarptırmıştı. Doğu Perinçek davayı AİHM’ne taşımış ve İsviçre Mahkemesi’nin kararına itiraz etmişti.

Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek 1915 olaylarını soykırım değil, karşılıklı öldürüşme ya da vatan savunması olarak nitelendiryordu. Doğu Perinçek 28 Ocak’ta Strasbourg’da AİHM’e ifade vermişti. Perinçek ifadesinde 1915 olaylarınn soykırım olmadığını savunmuştu.

AİHM, 15 Ekim’de verdiği kararda Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek’i düşüncelerini savunduğunu ileri sürerek, haklı bulmuştu. Perinçek karar sonrası, “Bu kararla AİHM’ye bağlılığımız artmıştır. Türkiye’yi kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz. Bu kararı Mehmetçik’e armağan ediyorum” diyerek haklılığını ve Ermeni olayının bir soykırım olmadığını vurgulamıştı.

Ayrıca bu davaya hem Türkiye hem de Ermenistan müdahil olarak katılmışlar ve Ermeni tarafı 1915 olaylarının Ermenilere uygulanan bir soykırım olduğuna iknaya çalışmıştı. AİHM, 10’a karşı 7 oyla İsviçre’yi haksız bulmuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i verdiği mücadeleden dolayı kutluyoruz. İşin bundan sonrası devletin yürüteceği diplomasiye kalıyor. Çünkü AİHM’nin kararı ortada duruyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER