İSVEÇ’TE LİSELER VE ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İSVEÇ’TE LİSELER VE ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İsveç’te koronavirsün yayılma riskini göz önüne alan hükümet Lise, yüksekokul, üniversite ve yetişkinler eğitimine ara verildi. Eğitimler uzaktan eğitim sistemiyle sürdürülecek.

EĞİTİM - 2020-03-17 17:31:50 Bu içerik 1582 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç’te koronavirüsünden 7 kişinin ölmesi ve virüsün yayılma eğilimi göstermesi üzerine bir dizi önlem alınıyor. Virüs nedeniyle eğitime devam eden öğrencilerde görülen okula gitmeme durumunu da göz önüne lan hükümet lise, yüksekokul, üniversite ve yetişkinler eğitimine ara verdi. Bu okullarda eğitim uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülecek.

Başbakan Stefan Löfven bugünkü basın toplantısında, “İsveç halkı bir imtihan geçiriyor” görüşünü dillendirdi. Hükümet ayrıca anaokulları ve temel eğitim okularının şimdilik açık tutulmasını dillendirirken aynı zamanda bu okullarda da eğitime ara verilmesini araştırıyor. Okullar Bakanı Anna Ekström, “Anaokulları ve Temel Eğitim Okullarının kapatılması için yasa değişikliği gerekir” tezini ileri sürüyor. Fakat Cuma gününe kadar bu konuda da kapatma kararı alınabilir. Kuzey ülkelerinden Danimarka, Norveç ve Finlandiya tüm okulları kapatmış durumda.

İsveç’te 350 bin lise ve 400 bin kadarda yüksekokul, üniversite ayrıca yetişkinler eğitimine devam eden öğrenci sayısı bulunuyor. Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson basın toplantısında, “Aldığımız önlemler enfeksiyonun yayılmasını azaltmayı ve en savunmasız kişileri korumayı amaçlıyor” ifadelerini kullanıyor.

Okullar Bakanı Anna Ekström, “Bu durum yetişkin öğrencilerin evde oturarak ders çalışmaları için alınan bir önlem. Onların şehirde dolaşarak virüsün yayılmamasına dikkat etmeleri gerekir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu almak ve virüsün yayılmamasına katkı koymak zorundadır” görüşünü savunuyor.

Hükümet bu nedenle kısa bir süre içinde, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ve yetişkin eğitimindeki öğrencilerin "olağanüstü durumlar" sırasında eğitim kredilerini korumalarına izin verecek bir teklif önerecektir.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER