ALEXANDER STUBB FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

ALEXANDER STUBB FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

Alexander Stubb Finlandiya'nın yeni cumhurbaşkanı oldu Saat 20.30’a kadar sandıkların büyük bir bölümü açıldı. Finlandita Televizyonu Yle'nin ana seçim sonucu değerlendirmesi sonucunda Stubb'a yüzde 51,4, Pekka Haavisto'ya ise yüzde 48,6 olarak ortaya çıktı. Stubb, ”Bu hayatımın en büyük onuru” diyor.

DÜNYA - 2024-02-11 23:30:53 Bu içerik 324 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Bugün Finlandiya’da yapılan 2.tur Cumhurbaşkanlığı kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Alexander Stubb yüzde 51,4 ile Pekka Haavisto’yu geçerek Finlandiya’nın 13.Cumhurbaşkanı oldu. Stubb, ”Bu hayatımın en büyük onuru” yorumunu yaptı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Instagram hesabından, "Tebrikler Sayın Başkan, tebrikler Alex!" yazarak kutladı.

Ön oylar sayıldıktan sonra bile Alexander Stubb Finlandiya seçimlerinde liderliği ele geçirdi. Ve böylece devam etti. Yerel saatle 20.55'te Yle'nin seçim sonuçlarına ilişkin büyük tahmini açıklandı. Stubb yüzde 51,4, ikinci Pekka Haavisto ise yüzde 48,6 destek aldı.

Açıklanan sonuçtan sonra Stubb, Haavisto tarafından tebrik edildi: Fin Televizyonu Yle'ye göre Haavisto, “Finlandiya'nın 13. cumhurbaşkanını tebrik ediyorum. Çalışmalarınızda size iyi şanslar diliyorum” dedi.

Alexander Stubb ise, bunun büyük bir onur olduğunu vurgulayarak; “Bu hayatımın en büyük onuru. Bunun bir insana verilebilecek en büyük görevdir” değerlendirmesini yapıyor.

Alexander Stubb cumhurbaşkanlığı görevini Sauli Niinistö'den devralacak ve önümüzdeki altı yıl boyunca devlet başkanlığını yürütecek. Finlandiya cumhurbaşkanının en önemli misyonu, silahlı kuvvetlerin başkomutanı olamanın yanı sıra hükümetle birlikte dış politikadan sorumlu olacaktır.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER