UYDUDAN DÜNYAYA ELEKTRİK IŞINLANDI

UYDUDAN DÜNYAYA ELEKTRİK IŞINLANDI

Nikola Tesla'nın yüzyıl önceki hayali, uzaydan Dünya'ya ilk defa enerji ışınlanmasıyla gerçeğe dönüştü. Bu dönüm noktası, uzay bazlı güneş enerjisi istasyonlarının kapısını aralıyor ve uzak bölgelere, hatta afetten etkilenen alanlara enerji sağlama potansiyeli taşıyor.

DÜNYA - 2024-02-16 12:31:57 Bu içerik 312 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir habere göre, video oyunlarından alınmış bir fikir olarak başlayan, ancak gerçek dünyada hayata geçirilen bir proje sayesinde, uzaydan yeryüzüne kablosuz enerji ışınlandı. Uzayın sonsuz boşluğunda, güneş enerjisini toplayıp bunu Dünya'ya ileten bu deney, bilim ve teknolojinin sınırlarını zorluyor.

Geçen haziran ayında başlatılan bu deneysel çalışma, yörüngede dönen bir uydu üzerindeki güneş panelleri aracılığıyla Dünya'ya enerji iletimi sağlıyor. 

NİKOLA TESLA KİMDİR?

Nikola Tesla (Sırp Kiril alfabesi: Никола Тесла), 10 Temmuz 1856'da Avusturya İmparatorluğu'ndaki Smiljan'da (bugünkü Hırvatistan'da) doğdu, 7 Ocak 1943'te New York'ta öldü, Sırp-Amerikalı bir mucit ve makine ve elektrik mühendisiydi. Tesla, ticari elektriğin ortaya çıkışına en önemli katkı koyanlardan biriydi. 1800'lerin sonlarında ve 1900'lerin başlarında elektromanyetizma alanındaki birçok devrimci katkılarıyla tanınır.

Tesla'nın patentlerinin ve teorik çalışmalarının çoğu, ikinci sanayi devriminin yolunu açan, çok fazlı dağıtım sistemleri ve alternatif akım motorları dahil olmak üzere modern alternatif akım teknolojisinin temelini oluşturdu. Avusturya İmparatorluğu'nda doğan ve daha sonra Amerikan vatandaşı olan etnik bir Sırptı.[1] Kaynak; Wikipedia)

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER