400 YILLIK KOPENHAG BORSA BİNASINI ALEVLER SARDI

400 YILLIK KOPENHAG BORSA BİNASINI ALEVLER SARDI

Kopenhag'ın merkezindeki Borsa binası yanıyor. Danimarka basını, binadan dumanlar yükseldiğini ve tarihi binanın kulesinin çöktüğünü yazıyor. Danimarka Kültür Bakanı Jakob Engel-Schmidt, X hesabından "400 yıllık Danimarka kültürel mirası alevler içinde" diye yazıyor.

DÜNYA - 2024-04-16 10:59:52 Bu içerik 235 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Danimarka’nın başkenti Kopenhag halkı sabah saatlerinde 07:40 gibi 400 yıllık Borsa binasının alevler içinde kaldığına tanıklık etti. Halk yangın karşısında şok oldu. Danimarka Televizyonu TV2, “Hayır, hayır, hayır! diye bağırın” biçiminde olay yerinden sesleniyor.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve acil servis ekipleri sevk ediliyor. Tv ekranlarınıda yansıyan görüntülerde çok çok kapsamlı bir yangın olduğu görülüyor. Kurtarma ekipleri için günün büyük bir bölümünü alacak bir çaba gerektiriyor. TV2 kurtarma servisinin acil durum müdürü Jakob Vedsted Andersen, ”Hasarı sınırlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diyor.

İtfaiyenin söndürme çalışmalarına yardım etmek için tüm yedek personel çağrıldı. Olay yerinden çekilen fotoğraf ve klipler, siyah dumanın başkentin üzerine yayıldığını gösteriyor. Danimarka televizyon kanalının olay yerindeki muhabirinin aktardığına göre, hava yoğun dumanla doluyor ve sirenler sürekli çalıyor.

Kurtarma ekibi, tarihi binadaki değerli eşyaları kurtarmaya çalışıyor. Resimler 1895'ten kalma devasa bir tablonun nasıl yapıldığını gösteriyor. Danimarka Kültür Bakanı Jakob Engel-Schmidt, X hesabından şunları yazıyor: "Borsa çalışanlarının, kurtarma hizmetlerinin ve oradan geçen Kopenhaglıların yanan binadaki sanat hazinelerini ve ikonik görüntüleri kurtarmaya nasıl yardımcı olduklarını görmek çok dokunaklı."

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER