İNGİLTERE ADD 19 MAYIS’I HYDE PARK’TA KUTLADI

İNGİLTERE ADD 19 MAYIS’I HYDE PARK’TA KUTLADI

İngiltere ADD, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir onur, gurur ve coşkuyla Hyde Park'ta kutladı.

DÜNYA - 2025-05-20 23:06:41 Bu içerik 579 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI / LONDRA

Hyde Park’ta 19 Mayıs Coşkusu: Londra’da Gençlik Atatürk İçin Buluştu.
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP İngiltere Birliği Gençlik Kolları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 18 Mayıs 2025 Pazar günü Londra’nın sembolik noktalarından Hyde Park’ta düzenlenen büyük bir etkinlikle kutladı.

Etkinlik, her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçek bir bayram havası içinde geçti. Londra’nın her bölgesinden ve Londra dışından  gelen katılımcılar arasında üniversite ve lise öğrencilerinden ilkokul çağındaki çocuklara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden ailelere kadar geniş bir katılım gözlemlendi


Program, CHP İngiltere Birliği Gençlik Kolları Başkanı Fatma Nur Yoğuran’ın sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, İngiltere ADD Gençlik Kültür ve Sanat Sorumlusu Eray Logo gençler adına anlamlı bir konuşma yaptı. Logo konuşmasında şu mesajı vurguladı:
“Biz Atatürk gençliğiyiz. Zorluklar karşısında asla yılmayacağız, inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz ve umutsuzluğa asla kapılmayacağız. Bu güçlü sözler, etkinliğe katılanların duygularına tercüman oldu.

Gençlikten Sanata, Spordan Dayanışmaya: Dolu Dolu Bir Gün

Etkinlikte sahne alan ATART Culture and Youth Collective, gitar eşliğinde şarkılar, şiirler ve zeybek gösterileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Gönüllü gençlerden oluşan bu topluluk, 19 Mayıs’taki ilk etkinliğini İngiltere ADD, Turks in Britain ve CHP Gençlik Kolları desteğiyle gerçekleştirdi. Zeybek gösterileri, şiirler ve müzikle sahne alan grup, büyük alkış aldı.

Ardından Danscı ve tiyatrocu Eray Logo tarafından 2019 yılında kurulan Logo Dance School’nun yöresel kıyafetlerle sunduğu halk dansları gösterileri çok büyük beğeni topladı.

Gençliğe Hitabe, parkta toplanan her yaştaki gençler tarafından hep bir ağızdan tekrarlandı.

Resim öğretmeni Hilal Yalçınkaya (Hilal Artworks) önderliğinde düzenlenen çocuk atölyesinde, küçükler Atatürk ve Türk Bayrağı temalı yağlı ve sulu boya çalışmaları yaptı. Gün sonunda çocukların yaptığı resimler sergilendi.

CHP İngiltere Gençlik Kolları Başkanı Fatma Nur Yoğuran, ayrıca Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleketim” şiirini okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.



Birlik, Umut ve Gelecek İçin Spor ve Müzik
Etkinliğin devamında geleneksel çocuk oyunları, halat çekme, ip atlama, voleybol ve futbol müsabakaları ile park alanı bir şenlik alanına dönüştü. Ness-Yoga liderliğinde gerçekleştirilen yoga atölyesi de ilgi gören aktiviteler arasındaydı.

Günün finalinde ise, Erdal Yapıcı, Saygın Akbudak ve Levent Canen’den oluşan SEL TRIO müzik grubu sahne aldı. Grup, günün anlamına uygun şarkılarla katılımcılara adeta mini bir konser verdi.

İngiltere ADD ve CHP İngiltere Gençlik Kolları'ndan Ortak Mesaj: Atatürk’ün Gençliğe Verdiği Sonsuz Güven

Bu anlamlı etkinlik, sadece bir kutlama değil; aynı zamanda Atatürk’ün gençliğe olan inancını ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığını bir kez daha vurgulayan bir dayanışma örneği oldu. Gençliğin çağdaşlık, kültür, sanat ve sporla bir araya gelmesi, Atatürk’ün emanetini yaşatma kararlılığının en somut ifadesidir.

“Zorluklar karşısında yılmayan, inancını yitirmeyen, asla umutsuz olmayan bir gençlik için buradayız. Atatürk’ün gösterdiği yolda, hep birlikte, aydınlık yarınlara yürüyoruz.”  Bu onurlu, gururlu ve coşkulu buluşma, yalnızca 19 Mayıs’ın ruhunu yaşatmakla kalmıyor; aynı zamanda yurt dışında Atatürkçü düşüncenin nasıl canlı tutulduğunu güçlü biçimde gösteriyor. Gençliğin enerjisini, Atatürk’ün mirasını ve birlikte üretmenin coşkusunu bir araya getirerek umudun ve kararlılığın sesi olmuştur.

Atatürk Düşünce Derneği ile birlikte Almanya, İngiltere, ABD, İsveç, Avusturya ve Hollanda’dan birçok “Atatürkçü Düşünce Derneği”, 18 Eylül 2016 tarihinde Almanya'nın Dortmund kentinde bir araya gelerek "Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu'nu (ADDP) kurdular. Kuruluşunun 28.nci senesini kutlayan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, ADDP'nin kurucu üyeleri arasındadır.

Adres:

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği

228A Kingsland Road

London, Greater London E2 8AX

United Kingdom

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER