LİBERAL PARTİ SEÇİM BARAJINI GEÇİYOR

LİBERAL PARTİ SEÇİM BARAJINI GEÇİYOR

İsveç’te 13 Eylül genel seçimlerine iki gün kala Ekot/Indikator'un yeni anketine göre Tidö partileri muhalefeti zorluyor. Aynı zamanda Liberallerin barajı açıkça aştığı görülüyor.

İSVEÇ - 2026-09-11 13:10:48 Bu içerik 266 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

Tidö partileri ankette yüzde 47,6 oy alırken, muhalefet yüzde 50,8 oy alıyor. Bu da yüzde 3,2 puanlık bir fark anlamına geliyor. Aradaki fark, Ekot/Indicator'da yapılan önceki ölçüme göre daha küçük, fark sadece yüzde 5 puandı.

Aynı zamanda Liberallerin kamuoyundaki yükselişi de sürüyor. Parti birkaç aydır parlamento barajı olan yüzde 4'ün çok altında kaldı, ancak son haftalarda önemli bir toparlanma kaydetti. Parti şu anda barajın çok üzerinde yüzde 5,4'e ulaştı. Ankete göre akının büyük bir kısmı diğer Tidövälcher'ların taktiksel oylarından kaynaklanıyor. Genellikle Liberallerin oy artışı Ilımlı Muhafazakar Parti ve İsveç Demokratlarından kayan oylarla seçim barajını geçmesi kesinleşiyor

L'nin yükselişi istatistiksel olarak kesindir. Aynı zamanda Tidö partilerinin Kızıl-Yeşil Partisi'nin liderliğidir. İlimlılar ve İsveç Demokratların oylarında küçük düşüşler de bu gösteriyor.

Sosyal Demokratlar, geçen haftaki %27,9'luk orana kıyasla %28,6'lık destek oranıyla kamuoyunda küçük bir etki yaratıyor. Hem Ilımlılar hem de İsveç Demokratları ankette düşüş gösteriyor. Sol Parti de %1,5 puanlık bir kayıpla seçmen desteğini %7,8'e düşürdü. Diğer partiler – MP, C ve KD – hafif bir artış gösteriyor.

Anket, bu yıl 2 Eylül ile 10 Eylül tarihleri ​​arasında yapıldı ve oy kullanma hakkına sahip 2.189 İsveçli seçmen yanıt verdi.

Ekot/Indikator'un anket sonucu

Sosyal Demokratlar (S): % 28.6

Sol Parti (V): % 7.8

Çevre Partisi (MP): % 6.9

Merkez Partisi (C): % 7.5

Lberalleri (L): % 5.4

Ilılmlı Muhafazakar Parti (M): % 16.8

Hıristiyan Demokratlar (KD): % 7.1

İsveç Demokratları (SD): %18.3

Diğer: % 1.6

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER