Galatasaray Şampiyonluğa Ulaştı

Galatasaray Şampiyonluğa Ulaştı

Galatasaray 2012/2013 Spor Toto Süper Lig’de maçlarının bitmesine iki hafta en yakın rakibi Fenerbahçe^ye 10 puan fark atarak şampiyonluğunu ilan etti.

SPOR - 2013-05-07 01:50:26 Bu içerik 1837 kez okundu.

 

 

Galatasaray’ın şampiyon olması hem Türkiye’deki hem de yurtdışında yaşayan Galatasaraylıları büyük sevince boğdu. Kimi Avrupa ülkelerinde tarafların arabalarla attıkları turlar polislere sıkıntı anlar yaşattı.
 

İsveç’te Galatasaray ile Sivasspor arasında İstanbul’da oynanacak maç öncesi Dijitürk sahibi kafeteryalar, lokantalar ağzına kadar taraftarla doldu. Maçı başından sonuna kadar büyük bir coşkuyla izleyen taraftarlar, sürekli Galatasaray marşı ve sloganlar attılar. Gelen her golde masaların üzerine fırlayarak bayrak salladılar. Sırtlarında Galatasaray forması, ellerinde büyük bayraklarla geceye renk kattılar.
 

Taraftarlar, bu akşamı kendileri için unutulmaz bir maç heyecanı anısı olarak saklayacaklarını ama, Galatasaray’ın hem Avrupa’da çeyrek finale kadar yükselmesi hem de Türkiye’de arka arkaya iki yıldır şampiyon olması nedeniyle “Tarih” yazdığını sürekli dillendiriyorlar. Bunun gelecek yılda süreceğinden oldukça eminler.
 

Maç sonrası onlarca arabayla şehir merkezine doğru yola çıkan konvoyları gören İsveçliler, korna seslerinin de etkisiyle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Şehir merkezinde Sergel Meydanı’ndaki havuza elbiseleriyle atlamayı gelenek haline getiren taraftarlar, bunu bu yılda devam ettirdiler. Yoğun trafik ve tıkanan yollar, sloganlar, korna sesleri İsveç polisine çok zor anlar yaşattılar. Havadan da kontrol edilen taraftarlar uzun süre şehirde tur attılar.

 

2013-05-07
İsveç Postası

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER