ERDOĞAN, SOSYAL MEDYADA  ALAY KONUSU OLDU

ERDOĞAN, SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "1'inci Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi"nde yaptığı, Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan üç yüz yıl önce Müslümanlar keşfetti açıklaması hem İspanyolları kızdırdı hem de sosyal medyada alay konusu oldu.

İSVEÇ - 2014-11-16 20:55:10 Bu içerik 1774 kez okundu.

İsveç’in çok satan günlük gazetesi Dagens Nyheter, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, TV’den yayınlanan “1178 yılında Amerika’yı Müslümanlar keşfetti, Kristof Kolomb (Christer Columbus) değil” sözlerini Fransız haber ajansı AFP’ye dayandırak haber yaptı. “Kolomb’un günlüğünde asla Küba’da dağın tepesinde görülen bir camiden bahsetmediğini ve dönemin filosof ve dini adamlarından biri olan Bartolomé de las Casas’ın Kolomb ile ilgili yazdığı bir hikayede Küba için “ Bir dağ gördüm dağın üzerinde zarif bir camiye benzeyen ufak bir tepecik var” sözleri etmektedir. Ancak bu sözler sadece bir dini adamın kurgulayarak yazdığı masaldan ibarettir gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.


İspanya’da yayınlanan El Pais gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği Amerika kıtasını 1178 yılında Müslüman denizciler keşfetti tezinin yeni olmadığını İslami yazarların bir Çin belgesine dayandırarak bu iddayı daha önce de gündeme getirdiklerini belirtti. Gazete ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ispata davet ederek Amerika kıtasında yapılan kazılarda Kolomb öncesi herhangi bir cami kalıntısına rastlanmadığını şayet var ise de bunun belgelenmesini istedi. Erdoğan’ı gerçeklerden uzak bir lider olarak da tanımlayan gazete, Cumhurbaşkanı’nın Finlandiya’ya yaptığı bir ziyarette Başbakan Jyrki Katainen’a aynen Türklere söylediği gibi Finlilerin de 3 veya daha fazla çocuk sahibi olması tavsiyesinde bulunduğunu hatırlattı.


İsveç Postası/Ajanslar

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER