İSVEÇ’E İLTİCA BAŞVURULARINDA DÜŞÜŞ VAR

İltica başvurularında yüzde 30 azalma var. Göç Bakanı Johan Forssell bir basın toplantısında, iltica başvurularının bir önceki yıla kıyasla yüzde otuz azaldığını belirtti. İltica başvurularıyla ilgili göç, son 40 yılın en düşük seviyesinde kalmaya devam ediyor.

İSVEÇ’E İLTİCA BAŞVURULARINDA DÜŞÜŞ VAR
İSVEÇ’E İLTİCA BAŞVURULARINDA DÜŞÜŞ VAR Admin
Bu içerik 811 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç'e sığınmacı göçü azalmaya devam ediyor. Sığınmacı sayısı 2025 yılında 2024 yılına göre yüzde 30 azaldı. Bu rakamlar 1985'ten beri en düşük seviyeyi gösteriyor.

Göç Bakanı Johan Forssell düzenlediği basın toplantısında mülteci konusuna açıklamalarda bulundu. Göç Bakanı Johan Forssell, "Elbette bu, daha önce burada olanlarla çok büyük bir tezat oluşturuyor" dedi.

2025 yılında iltica başvurusu oranı yüzde altıydı, bu da keskin bir düşüş anlamına geliyor. Ancak, İsveç ile bağlantısı olan kişilerin akrabalarını da içerebilecek "bağlantılar" kategorisine dahil edilen kişilerin sayısı arttı.

Bakan Johan Forssell toplantıda, ”Bunun yerine, diğer kesimlerde artış oldu. Açıkça görünen bir kısım İsveç vatandaşlarının akrabalarıdır, bu oldukça büyük bir gruptur. Burada farklı örnekler var; yurt dışında biriyle tanışan bir İsveçli olabilir. Ayrıca uzun süre yurt dışında yaşamış ve İsveç'e geri dönmüş İsveçliler de olabilir” diyor.

Hükümet göreve geldiğinden beri getiri neredeyse yüzde 60 arttı. Johan Forssell, bu alanda çok büyük sorunlar ve zorluklar olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: ”Hem gönüllü hem de zorunlu” diyor.

Suçtan dolayı sınır dışı edilenlerin sayısı 2024'te 394 iken 2025'te 440'a yükseldi. Johan Forssell, bu alanda tamamen yeni bir mevzuatın yürürlüğe gireceğini vurguladı. Forssell, yeni mevzuatla birlikte bu sayının altı kat artacağına inanıyor.

Johan Forssell, "Yakında, suçtan dolayı sınır dışı etme ile ilgili tamamen yeni bir mevzuatla ilgili risk gününe gideceğim. Bu, İsveç'in tüm İskandinav bölgesinde, hatta Danimarka'dakinden bile daha katı, suçtan dolayı sınır dışı etme konusunda en sert düzenlemelere sahip olacağı anlamına geliyor" dedi.

AB'nin kitlesel göç direktifi çerçevesinde koruma altına alınan Ukraynalı mülteciler, iltica istatistiklerine dahil edilmemektedir.

Aynı zamanda, fiili iltica ile ilgili göç, karşılaştırılabilir istatistiklerin mevcut olduğu en eski tarih olan 1985'ten bu yana en düşük seviyesinde kalmaya devam ediyor ve daha da azalıyor.

2025 yılında toplam 79.684 oturma izni verildi. İltica göçü, 2018'de verilen 133.025 oturma iznine kıyasla %6'lık bir paya sahipti. Geçen yıl geri gönderilenlerin sayısı 8.312 kişi oldu; bu, hükümetin 2022'de göreve gelmesinden bu yana %60'lık bir artış anlamına geliyor.

Göç Bakanı, "Hem gönüllü hem de zorunlu geri göndermeler var. Gönüllü geri göndermelerin artması özellikle memnuniyet verici," diyor. Görev süresi boyunca suçlular nedeniyle sınır dışı edilenlerin sayısı %20 artarak 440 kişiye ulaştı.

AB'nin kitlesel göç direktifi çerçevesinde koruma altına alınan Ukraynalı mülteciler iltica istatistiklerine dahil edilmemiştir.

#İsveç #İltica başvurusu #İlticada düşüş var #Göç Bakanı #Johan Forssell
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN