SAHTE RAPORLU ÇETE MENSUPLARINA BİR MİLYAR KRON ÖDENMİŞ

Çete mensuplarına raporlar yazan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan haksız yere paralar almalarını sağlayan kimi doktorlar, çeteler için çalışıyor sorsunu gündem taşıyor. Ulusal İstihbarat Merkezi'ne göre, 2020 ile 2023 yılları arasında 11.000 çete üyesine bir milyar krondan fazla hastalık izni ödemesi yapılmış.

SAHTE RAPORLU ÇETE MENSUPLARINA BİR MİLYAR KRON ÖDENMİŞ
SAHTE RAPORLU ÇETE MENSUPLARINA BİR MİLYAR KRON ÖDENMİŞ Admin
Bu içerik 443 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

İsveç Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Henrik Thapper, SVT'ye verdiği demeçte, "Bu çok, çok büyük bir para" dedi. Kuruma göre, sistem, sahte kimlikler ve manipüle edilmiş sağlık raporları da dahil olmak üzere, suç şebekeleri tarafından istismar ediliyor. Bazı durumlarda, yolsuz doktorlar da kullanılıyor.

İsveç Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bölge müdürü Henrik Thapper kanala verdiği demeçte, ”Ödediği miktar çok büyük olsa da, bu nispeten küçük bir payı temsil ediyor” diyor. Hükümet, bu dolandırıcılığı durdurmak için öneriler üzerinde çalışıyor.

Sosyal Güvenlik Bakanı Anna Tenje (M), SVT'ye verdiği demeçte, "Toplumumuzda özellikle önemli ve güvenilir bir konuma sahip doktorların suçlularla iş birliği yaparak sosyal yardım sistemimize altın bilet sağlamaları gerçekten çok kötü bir durum" dedi.

Şüpheli dolandırıcılık vakaları polise bildiriliyor ve ciddi durumlarda altı yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

#İsveç Sosyal Güvenlik Kurumu # Ulusal İstihbarat Merkezi #Sahte Rapor #Çete mensupları
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN