MUHALİF KANALLAR SUSTURULUYOR

MUHALİF KANALLAR SUSTURULUYOR

Türkiye muhalif basın ve işadamları üzerindeki yoğun baskılarla 1 Kasım seçimine gidiyor. Paralel yapıya mensup diye Koza İpek Holding üzerindeki baskıları ve şirkete el konulmasını şiddetle kınıyoruz...

TV-MEDYA - 2015-10-28 21:57:41 Bu içerik 2367 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Türkiye çok zor günler yaşıyor.  AKP iktidarı her türlü hukuksuzluğu, adaletsizliği olmayan hukukun çerçevesine uydurarak kendisinden yana olmayan insanlar, basın kuruluşları ve işadamlarının deyim yerindeyse enselerinde boza pişiriyor.  Cumhurun başının diktatörlüğünü perçinlemeye çalışıyorlar.

Paralel yapıya mensup olarak tanımladıkları Koza İpek Holding kuruluşunun sahip olduğu yayın kuruluşlarına ve şirketlerine elkonuldu. Bu holdinge hısım ve akrabalarından ya da kendilerine yakın olan kişilerden kayyum atadılar.

Bu kayyumlar bugün holdingin sahip olduğu Kanaltürk ve Bugün televizyonlarını basarak televizyonların yayınlarını Türkiye saatiyle 16.30 da durdurdular. Kayyumlar adına kanallara sivil polis eşliğinde gelen Ümit Önal, “Karar göstermemiz gerekmiyor. Yönetim kurulu olarak bu kararı verdik” ifadelerini kullanarak yayının fişini çekiyor.

Basına sızan ya da göz önünde cereyan eden olaylara göre Bugün TV Genel Yayın Müdürü Tarık Toros, önlerindeki ekranlar kararana kadar yayın yapmaya devam edeceklerini söyledi. Toros, "Sabah-ATV kanalından bantlar geldiği ve oradan yayın yapılacağı söyleniyor. Yönetim kurulu kararı göstermiyor. Hiçbir şeyi göstermeden, 'yetki bende' diyerek tamamen fiili fevri olarak polis gücüyle sağına soluna polis alarak, ipek medya grubu binasında aplink sinyalini kapatıyor. Saniyeler içinde kapanıyoruz. Kanaltürk ve Bugün TV kararıyor sevgili seyirciler" dedi.

Kanaltürk yayını, Genel Yayın Yönetmeni "Bizim ekranımız kararıyor, ama siz enseyi karartmayın" sözleriyle son buldu. Kanaltürk'ün Televizyon Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ve kanal çalışanları polis zoruyla dışarı çıkarıldı.

Tarık Toros, yayının karartılmasından sonra yaptığı açıklamada, "Polis mikrofonu elimden çekip aldı, el yazısıyla görevden alındık" açıklamasını yaptı.

AKP’NİN KOLLARI İSVEÇ’TE DE İŞ BAŞINDA

İsveç’te 24 – 25 Ekim günü yapılan seçimlerden sonra  “Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı” sözde İsveç Temsilcisi Refet Candemir bir Facebook sayfasında şunları yazıyor :

“Tamamlandı elhamdulillah! Türkiye kazandı. Demokratik olgunlukla asla eğilmeden ve esnemeden.
Tehditçileri ve teröristleri not ettik. Bazılarının dostça kaynaşmalarına ve açık gizli işbirliklerinden şahit olduk.
Herşeye rağmen başarıyla tamamlandı. İsveç polisinin gösterdiği çaba ve gayrete teşekkür ediyoruz.
Ve tabii ki gelen oy kullanan herkese teşekkürler...
Teşekkürler seçime katılımı artırmak ve barışçıl bir şekilde tamamlanması için çabalayan sosyal medya guruplarına Avrasya en başta teşekkürler ediyoruz.
Gençlerle gönendik onurlandık sırtına bayrağını alıp oy kullanmaya gelen ve başkalarını getiren herkese teşekkürler.
Umudumuz arttı. İsveç kamuoyuna barış barış Nutuk'ları anarak terör yapan ve her türlü tehdit ve baskıyı kurmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkardıkları için. Evet biz büyük bir milletiz sabırlıyız ancak sabrımız taşarsa kimse önümüzde duramaz. Yaptığının en iyisini yaparız gayret çaba özen sebat nezaket öz güven samimiyet ; meyvesi tecrübe ve başarı. Durmak yok yola devam.
Emeği geçenlere saygılar sevgiler selamlar tebrikler.”

Şimdi Refet Candemir’e İsveç Postası olarak soruyoruz: “Tehditçileri ve teröristleri not ettik. Bazılarının dostça kaynaşmalarına ve açık gizli işbirliklerinden şahit olduk” sözüyle fişlediğiniz adları bir bir açıklar mısınız? Kimmiş bunlar bizler de bilelim. Sen, sözde temsilci misin ya da muhbir vatandaş mı?

BASIN HER ZAMAN ÖZGÜRDÜR ve ÖZGÜR KALACAKTIR...

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE EVET, BASKIYA, SANSÜRE HAYIR!..

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER