MİZAH DERGİLERİ REFERANDUMU ÇİZDİ

MİZAH DERGİLERİ REFERANDUMU ÇİZDİ

Türkiye’de yayınlanan ünlü üç mizah ve karikatür dergisi ‘Gırgır’, ‘Penguen’ ve ‘Uykusuz’un bu haftaki konuları ‘Referandum’ oldu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un bazı sözleri ‘ti’ye alındı.

TV-MEDYA - 2017-02-01 21:36:42 Bu içerik 3033 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI

TBMM’ndeki “Anayasa Taslağı Değişikliği” görüşmelerinde yaşanan kavgalı sahneler belleklerde dururken meclisteki kabulden sonra taslağın halk oylamasına sunulması gündeme geldi. İktidar partisine mensup yetkililer basına verdikleri demeçlerle günün konusu oldular, olmaya devam ediyorlar.

Bu kişilerden biri de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş, tek adamlığa ya da partili cumhurbaşkanlığı’na yönelik söylediği, “Evet” çıkması durumunda “Terör” biter sözleri kamuoyunda “gülünç” olarak yorumlanmıştı.
 




Gırgır, Numan Kurtulmuş’u ‘evet’ için ‘fidye’ isteyen film oyuncularına benzeterek ‘onlar’ın ağzındaki sözlerle konuşturdu. Kurtulmuş basına verdiği bir demeçte, “Allah’ın izniyle referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler” diyerek sanki on beş yıldır ülkeyi yönetmiyorlarmış gibi konuşmuştu. Hükümet PKK’yle Oslo, Habur, Dolmabahçe görüşmelerinin yanısıra terör başı Abdullah Öcalan’la da ‘İmralı’da görüşmeler yapmış ve yapmaya da bugün de devam ediyor.



Penguen ise, bu haftaki kapağına Fenerbahçeli eski futbolcu Rıdvan Dilmen’in başlattığı ‘Evet’ kampanyasını Trump üzerinden yorumlayarak sundu.

Derginin kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı görüntülü arayan ABD Başkanı Trump’ın “Sevgili Tayyip kardeşim, güçlü bir Amerika için sen de var mısın?” sorusuna Tayyip’in “N’oluyo yav” tepkisi görülüyor.



Mizah dergisi Uykusuz da kapağına ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslüman nüfusun çoğunluklu olduğu yedi ülkeyi hedefine alarak bu ülke vatandaşlarının Amerika’ya giriş yasağı kararını farklı bir bakış açısından taşıdı.

Kapaktaki karikatür betimlemesinde beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ırkçı Ku Klux Klan örgütünün kılığında Trump olduğu varsayılan birini New York’taki Özgürlük Anıtı’nın yerinde çizilmiş görülüyor.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER