Orman alanına çok sayıda itfaiye ve asker birlikler çağrıldı. Uluslararası E 4 karayolunun yoğun duman ve bazı tehlikelere karşı kapatıldı. Güneyde bugün sıcaklık 30 derece dolaylarına kadar yükselecek olması tehlikeyi daha da artırıyor. Alınan bilgilere göre 500.000 karelik orman alanı söz konusu. Meteroloji günün ilerliyen saatlaerinde rüzgarın esmeye başlayacağını duyurması dolaysıyla yangının daha da tehlikeli bir hal alacağı tahmin ediliyor.
Kurtarma ekibi şef, Roger Ekström yaptığı açıklamada çalışmaların gün boyu süreceğini ve belki daha da fazla zamana mal olacağını ama, detaylı bilgi vermek için zamanın erken olduğunu söyledi.
Yangın bir işletmenin kuru yaprakları makineyle parçalama, ufaltma çalışmaları esnasında egzozdan çıkan kıvılcımlardan çıkmış olabileceği değerlendirmeleri yapılıyor. Yangın esnasında işletmenin bir çok değerli makinelerinin de yandığı belirtiliyor. Orman yangınlarına karşı çok sayıda önlem alanan İsveç’te, zaman zaman bu tür talihsizlikler ortaya çıkabiliyor. Sık sık verilen Televizyon haberlerinden söndürme çalışmalarının zor şartlar altında devam ettiği dile getiriliyor.
İsveç Postası