LARS VİLKS TOPLANTISINA BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMİ

Ressam ve İslam karşıtı görüşleriyle tanınan Lars Vilks bugün akşam konuşacağı Karlstad Üniversitesinde büyük güvenlik önlemleri alındı. Ağır silahlarla donatılmış polisler konuşmanın yapılacağı binayı güvenlik çemberine aldı.

LARS VİLKS TOPLANTISINA BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMİ
LARS VİLKS TOPLANTISINA BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMİ
Bu içerik 1373 kez okundu.

1 Şubat’ta Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da konuştuğu konferans  salonu Omar Abdel Hamid El-Hüseyin adlı bir kişi tarafından taranmış ve bir kişi ölmüştü. Üniversite yönetimi güvenlik sorunu ileri sürerek Lars Vilks’in toplantısını ertelemişti. Düzenleyiciler tarafından yapılan ısrarlı girişimler üzerine izin vermek durumda kalan üniversite yönetimi ağır silahlı polisleri çağırmak zorunda kaldı.


Bu da gösteriyor ki, hiç bir kuruluş işi artık şansa bırakmak istemiyor. Ayrıca çevrede geniş polisiye önlemler de fazlasıyla dikkat çekiyor. Görgü tanıkları polislerle dolu otobüsler, her köşede polis arabaları ve Büyük Meydanın üzerinde uçan helikopter gördüklerini söylüyorlar.


Konuşmanın içeriği Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ve düşünce özgürlüğünün sınırları olarak belirlenmiş. Kimi basın kuruluşlarından yapılan açıklamalara göre konferansa katılmak için 150 kişi başvurmuş durumda.


İsveç’te de Danimarka saldırısından sonra Yahudilerin kendilerini güvende hissetmeyerek İsrail’e göç etmek istedikleri yönünde yapılan yayınlara tanınmış polisiye roman yazar Jan Guillou karşı çıkarak İsveç’te antisemitizm olayının olmadığı ve durumun gereğinden fazla abartıldığı savunan konuşmaları ve yazılarıyla dikkatleri üzerine çekti. Pek çok tanınmış kişi Jan Guilluo’nun “saçmaladığı” savunuyor.


İsveç Postası

karlstad üniversite lars vilks konferans düşünce özgürlüğü güvenlik
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN