VATAN PARTİSİ İSVEÇ’TE ÖRGÜTLENİYOR

Vatan Partisi’ni İsveç’te örgütlemek ve siyasi çalışmalara başlamak üzere ilk adımını attı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra İsveç’e gelen ve emekli olduktan sonra Türkiye’ye (İzmir) dönen, CHP’den istifa ederek Vatan Partisi’ne geçen, 10. Kongrede Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçilen Hasan Fehmi Mavi 21 Mart Cumartesi günü ABF Huset’te parti çalışmaları hakkında bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

VATAN PARTİSİ İSVEÇ’TE ÖRGÜTLENİYOR
VATAN PARTİSİ İSVEÇ’TE ÖRGÜTLENİYOR
Bu içerik 2591 kez okundu.

Cumhuriyet şehitleri adına yapılan saygı duruşundan sonra toplantıyı kısa bir konuşmayla açan İsveç’teki sorrumlulardan Ömer bilginalp, “Değerli dostlar, bugün 21 Mart bizim için önemli bir gün ve tarihtir. Biz Vatan Partisi ve milli mücadelenin, Kuvayı Milliye’nin devamı olarak burada da çalışmalarımıza başlayacağız. Partimizin tüzük kurallarına uygun olarak burada da örgütleneceğiz. Ülkemizdeki mücadeleye destek vereceğiz. Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyor ve katkılarınızı bekliyoruz” dedi.


Hasan Fehmi Mavi konuşmasına, “Türkiye’nin o sıcak, ayağa kalkan devrimcilerinin, Mustafa Kemal devrimcilerinin ve Türkiye’de mutlaka ama mutlaka mevcut sömürü düzenini yıkacak olan emekçi halkımızın, dostlarımızın selamlarını getirdim. O selamlarla daha önce burada yaşayan bir kardeşiniz, dostunuz olarak sizlerle buluştuğum içinde çok memnunum” diyerek konuşmasına başladı. Konuşmasında partisi adına çok umutlu, pespembe ve aydınlık bir yol çizen Hasan Fehmi, partisinin iktidara yürüdüğünü sık sık yineledi. Konuşmasının büyük bir bölümünde CHP’yi eleştirdi. CHP’nin bir düzen partisi olduğunu, Atatürk’e ihanet ettiğini ve emperyalistler tarafından dizayn edilen bir parti konumuna düşürüldüğünü söyledi. Vatan partisinin yukarıdan aşağıya doğru gelen, buyruk veren partiler gibi olmadığını savundu.


Hasan Fehmi, “Biz halkın gerçek ve devrimci partisi olarak yola çıktık, hiçbir zaman o yolda duraksama, durma olmayacak. Yediden yetmişe kadar yola çıktık ve önümüzde hiçbir güç tanımıyoruz. Bizi engelleyecek, bizi durduracak, devrimimizi sekteye uğratacak hiçbir güç de tanımıyoruz. Çünkü biz halkız, üretenleriz, köylüleriz, işçileriz, emekçileriz ve şimdiye kadar sömürülmüş olanlarız. Şimdiye kadar partiler kendilerinin padişahlık kaldırıldı ama o parti liderleri halkını o partinin kulu kölesi gibi gördüler. Şimdi işte, Vatan Partisiyle emekçiler, gerçek önderlerin kendileri olduğunu görecekler ve bu nedenle de halkımız o heyecan içerisinde Vatan Partisi’ni oluşturdular. Partimiz kongresi Mustafa Kemal’in Erzurum, Sivas Kongreleri gibidir. O devrimci, mücadeleci aynenn parti vardır. O ruh haliyle biz Vatan Partisi olarak canlı, haraketli bir partiyiz” ifadelerini kullandı.


Hasan Fehmi, Vatan Partisi’yle eski parti anlayışları ve algılarının bittiğini vurgulayarak, “Biz, Atatürk’ün gerçek ve devrimci partisinde tepeden inmeler olmayacaktır. Bu parti aynı zamanda Namık Kemallerin, Talat Paşaların, Nazım Hikmetlerin partisidir. Herşeye o partinin sahipleri karar verecektir. Herkesin bu parti içerisinde bir yeri ve görevi vardır. Biz seçim barajlarını hesap etmiyoruz. Çünkü iktidara yürüyen bir partiyiz, iktidar olacağız. Ha,olmadı mı halkımızı bir genel grevle sokağa dökerek iktidarı alacağız. Vatan Partisi’nin önünde hiçbir güç duramayacaktır” dedi.


Konuşmasını bir saatten fazla sürdüren Hasan Fehmi, ülkenin içerisinde bulunduğu durumun çok kaygı verici olduğunu belirterek, “ Biz iktidar olduğumuz zaman Nato’dan çıkacağız, Küresel sermayeyi ülkemize sokmayacağız, eğitimi parasız hale getireceğiz, karma ekonomik sistemle devletçiliği tekrar egemen kılacağız” diyerek yeşil tablolar çizdi.


Soru ve yanıt bölümünden sonra toplantı sona erdi.


İsveç Postası



Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Hasan Fehmi Mavi






Ömer Bilginalp ve Hasan Fehmi Mavi

isveç vatam partisi hasan fehmi mavi örgütlenme
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ