İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

Bugün (Pazartesi, 25.05.2015) İsveç'in dört önemli gazetesinde yayınlanan haberlerin özetlerini sunuyoruz

İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ
İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ
Bu içerik 1048 kez okundu.

DAGENS NYHETER


- Gelecek yıl Ekim ayında yapılacak olan ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçilerden daha önce görülmemiş sayıda başkan adayı olabilir.

 

- İsveç Ulaştırma İdaresi, demiryolları ve istasyonlarda elektrik güvenliğini artırmak için 200 milyon kronluk bir yatırım yapacağını bildirdi.

 

- İsveç’teki yabancıların topluma entegrasyonu konularında yaşanılan sıkıntılar tartışılırken, yapılan bir araştırma İspanya’da yaşayan İsveçlilerin topluma entegre olma konusunda çok başarılı olamadıklarını gösterdi.

 

- Malezya'da insan kaçakçılarının mültecileri tuttuğu bir kampın yakınlarında birçok toplu mezar tespit edildi.

 

- Venezüella’da hapse atılan, hükümete karşıtı protesto çağrısında bulunan muhalefet lideri Leopol López açlık grevine başladığını açıkladı

 

SVENSKA DAGBLADET

 

- İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu, hükûmetin 2020 yılında Avrupa’daki en düşük işsizlik hedefinin gerçekleştirilmesi için hazırlamış olduğu iş planını görmek istiyor.

 

 - NATO konusunda İsveç’in çifte oyunu. Bir yandan tatbikatlara katılırken, bir yandan da NATO üyeliğine kendi doktrinleri çerçevesinde hayır diyor.

 

- Yunanistan gelecek ay IMF’ye yapması gereken ödemenin 1,6 milyar Avroluk kısmını ödeyemeyeceğini bildirdi.

 

- İslam Devleti antik kent Palmyra’da, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 400 kişiyi öldürdü.

 

AFTONBLADET


- 34 yaşındaki bir İsveç vatandaşı, İstanbul’da çıkan sokak kavgasında başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

 

- Ev satışlarında vatandaşların dolandırıldığına ilişkin ortaya çıkan haberlerden sonra İsveç Mali Piyasalar ve Tüketici Bakanı Per Bolund “Önlemlerin artırılacağını” söyledi.

 

- Kista alışveriş merkezinde bir kuyumcu dün öğle saatlerinde maskeli kişiler tarafından soyuldu.

 

 

 

EXPRESSEN

 

- Rusya’da istenmeyen yabancı ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin yasaklanması yasasına AB ve ABD’den kınama geldi.

 

- Taliban’ın Afganistan’da gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda en az 10 polis öldü.

 

- İsveç Demokratları partisinden ihraç edilen Gustav Kasselstrand, kendisini destekleyenlere karşı sorumluluk hissettiği için partinin gençlik kollarında görev almaya devam etmek istediğini bildirdi.

 

- Arktika üzerinde soğuk savaş. Bölgede, Rusya yeni üstler kurarken ABD, Kanada ve Norveç sinyal gözetleyicilerinin sayısını artırıyor.

 

İsveç Postası

isveç gazete dagens nyheter aftonbladet svenska dagbladet expressen
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN