“Taksim Direnişi” ne Stockholm’dan destek sürüyor

Taksim gezi parkı’na Topçu Kışlası ve Alışveriş Merkezi yapılmasına karşı başlatılan tepkiler iki haftadır hem yurtiçinde hem de yurtdışında sürüyor.

“Taksim Direnişi” ne Stockholm’dan destek sürüyor
“Taksim Direnişi” ne Stockholm’dan destek sürüyor
Bu içerik 1443 kez okundu.

Taksim Direncilerine destek vermek amacıyla İsveç’in değişik kentlerinde başlatılan gösteriler Stockholm’da her hafta Cuma günü saat 17.00 de Sergel Meydanı’nda devam ettirilecek. 5 Haziran 2013 günü de Türkiye Gençlik Birliği Stockholm Türkiye Büyükelçiliği önünde 12.00 – 21.00 saatleri arasında oturma eylemi gerçekleştirmişti.
 

7 Haziran akşamı saat 17.00 de toplanan insanlar tepkilerini dile getirdiler. Alanda yapılan konuşmalar genellikle insan haklarına vurgu yapılarak ve polis şiddeti kınanarak dile getirildi. Yazarlar, şairler, gençler, milletvekilleri Türkiye’deki AKP iktidarının özellikle de başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın tutumunun kabul edilemeyeceği vurguladılar. Bir konuşmacı alkol yasağından yola çıkarak; “Alkol fazla alınırsa sarhoş eder ama bu geçicidir. İktidar sarhoşluğu alkol sarhoşluğundan daha tehlikelidir ki, bu uzun sürer” diyerek Türkiye’deki  iktidar gücünün diktatörlüğe kaydığını eleştirdi.
 

Meydanda dağıtılan ve “Türkiye’de insan hak ve özgürlüklerine karşı yapılan saldırılar son bulmalıdır” başlığı altında sunulan bildiri de özetle; “ Barışcıl yollardan ortaya konan ve  demokratik haklar ve özgürlükler için yapılan protesto gösterileri çok şiddetli bir biçimde devlet, polis zoruyla bastırmaya çalışılmıştır. Binlerce insan atılan gaz bombalarından, biber gazından, tazyikli sudan ve polis copundan yaralanmıştır. Sakatlananlar ve ölen insanlar vardır. Hastalananların tedavileri sürmektedir. Ülkemizde yıllardır doğa saldıran, yeşili yok eden bir anlayış egemendir. Gösterilerde insan yaşamına kasteden saldırılar en üst noktaya ulaşmıştır. Bu durumda AKP iktidarının ne yapmak istediğinin bir göstergesidir. Şimdi halk iktidardaki AKP’nin insanların yaşam hakkına ve özgürlüklere karşı tutumuna, saldırılarına, AKP’nin antidemokratik güç gösterilerine hayır diyor” biçiminde ifade edilmiş.
 

Alan kendiliğinden gelen gruplar arasında bir pankrat dikkati çekiyordu. “Din özel yaşama dairdir ama özgürlükler herkese aittir.”
 

Sloganların atıldığı ve AKP polis şiddetinin kınadığı gösteri olaysız dağılmıştır. Gösteriyi düzenleyenler herhangi bir gruba çağrı yapmamışlar ve oraya kendiliğinden oluşan ve olaylardan rahatsız olanlar katılmışlardır.

 

İsveç Postası

Sergel Meydanı Mitingi Sergeltorget Stockholm Taksim Miting Stockholm
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ
ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VEFATININ 86. YILDÖNÜMÜNDE SAYGIYLA ANIYORUZ