İSVEÇ POSTASI
Küçük bir yerleşim yeri olan Eksjö dünyada ağaç evleriyle tanınıyor. 1568 yılında kurulan Eskişehir kultur mirası olarak İsveç’in en eski ağaç evlerine sahip. Binaların tahtadan (ağaç) yapılmış olması yangının bir anda yayılmasına neden oldu.
Yangını söndürmek için Eksjö itfaisenin yanısıra yakın kentlerden de itfaiye araçları geldi. 100 fazla itfaiyeci yangını söndürmek için uğraşıyor. Bölge polisçe güvenlik şeridine alındı. Bölge sakinlerine sokağa çıkmamaları, kapı ve pencerelerini, havandırma kapaklarını sıkı sıkı kapatmaları duyruldu.
Polisin verdiği bilgiye göre yangında 25 yaşlarında genç bir kız yaşamını yitirdi. Polis evleri araştırdıklarını ve kimsenin kalmadığını umduklarını blirtiyor. Ayrıca itfaiyecilerin tüm gayretleriyle çalıştıkları ve yangının daha fazla yayılmasını önlemeye çalıştıkları fakat yangının henüz kontrol altına alınamadığı bildiriliyor.

