İSVEÇ’TE SIĞINMACILARIN KALDIĞI EVLER YAKILIYOR

İsveç’e gelen mültecilerin geçici olarak barındıkları konutlar geceleri ateşe veriliyor. Haziran ayından bu yana 10 yakın konut gerek içinde yaşayan ya da mülteciler için hazırlanan konutlar yakılmış durumda. Bu da İsveç’e gelen mülteciler için zor günlerin varlığını ortaya koyuyor.

İSVEÇ’TE SIĞINMACILARIN KALDIĞI EVLER YAKILIYOR
İSVEÇ’TE SIĞINMACILARIN KALDIĞI EVLER YAKILIYOR
Bu içerik 1378 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Haziran ayından bu yana mültecilerin kaldıkları ya da mültecşiler için hazırlanan konutların ateşe verilmesi İsveç’te büyük çaplı endişelere yol açıyor. Bugüne kadar içinde yaşayanlarında olduğu 10 konut ateşe verilmiş durumda. Bu gelişmeyi Göçmenler Kurumu endişeyle izlediklerini belirtiyorlar. Kurum bu konuda İsveç Ulusal İstihbarat Örgütü (SÄPO)’nü bilgilendirdiklerini açıklıyorlar.

İsveç’e Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkelerindeki savaş ya da benzeri olumsuzluklardan kaçan 300 bin kişiden 95 bini gelmiş durumda. İsveç’e gelen mülteciler çeşitli kamplara yerleştiriliyorlar.

Dün gece Batı Götalands Bölgesinde bulunan Munkedal'da 56 yataklı mültecievi içindekilerin uyuduğu saatte (04.00) ateşe verildi. Can kaybının olmadığı yangında bina tamamen yandı. Mülteciler sabah saat 09.00’dan itibaren değişik yerlere yerletirilmeye başlandı.

Göçmenler Kurumu sözcüsü Mikael Ribbenvik, “Bu tür durumlar karşısında boyun eğmeyeceğiz. Yeni evler kuracağız. Suça maruz kalmış insanların baskılara uğramasına izin vermeyeceğiz” derken mültecievlerinin polis kontrolünde olduğunu buna rağmen kimi evlerin yangına maruz kaldığını söylüyor.

Ribbenvik aynı zamanda yangın ya da benzeri mültecilere karşı yapılacak olumsuzluklar için Ulusal İstihbarat Örgütü (SÄPO)’yu bilgilendirdiklerini ve ortak çalışmalar yaptıklarını da ifade ediyor.

isveç mülteci yangın munkedal säpo göçmenler kurumu migrationverket
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ