DAGENS NYHETER
- Yapılan bir araştırma, Stokholm’de ikinci elden kiralanan evlerin normale göre üç kat daha pahalı olduğunu gösterdi.
- Başbakan Stefan Löfven İsveç’in mülteci krizi sonrasında nefes almaya başladığını, şimdi düşündükleri sistemi uygulamaya başlama konusuna odaklandıklarını bildirdi.
- Danimarka Başbakanı İsveç’in 4 Ocak’tan itibaren kimlik kontrolü uygulamasını sıkılaştırma planlarını ciddi şekilde eleştirdi.
- Donald Trump’ın başarısı kendi partisini dahi korkutuyor.
- Filipinler’de etkisini gösteren tayfun nedeniyle 700 bin kişi evlerinden tahliye edilerek güvenli yerlere yerleştirildiler.
- Arjantin’de içinde polislerin bulunduğu bir otobüsün kaza yapması sonucu en az 40 polis hayatını kaybetti.
- İç savaşın devam ettiği Yemen’de bugün itibariyle taraflar arasında yedi gün ateşkes ilan edildi.
- Amerikan Merkez Bankası’nın bugün yapacağı bir açıklama ile faiz oranlarını artırması bekleniyor.
- Türkiye’nin güney doğusundaki Diyarbakır’da çıkan olaylarda iki gösterici vurularak öldürüldü.
SVENSKA DAGBLADET
- İsveç, Danimarka’nın yaptığı gibi mültecilerin mal varlıklarına el koymayı düşünmüyor.
- Muhalefet partileri İslam Devleti’ne karşı mücadeleye İsveç’in de Jas Gripen savaş uçaklarıyla katkı sağlamasını isterken, iktidar partileri konu hakkında halen kararsız.
- 2015 yılında dünya genelinde 128 gazeteci hayatını kaybetti. Irak ve Suriye’deki savaşlarla İslam Devleti’nin terör saldırıları bu sayının artmasında en büyük etken olarak görülüyor.
- Almanya Başbakanı Angela Merkel ülkedeki mülteci sayısının azaltılacağı sözünü verdi.
- Dünya genelinde silah ticareti dört yıldır azalmasına rağmen, Rusya’nın silah satışı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 onaranında artış gösterdi.
- Geçtiğimiz aylarda çok hızlı yükselen ev fiyatları Kasım ayında bir artış göstermedi.
AFTONBLADET
- Göteborg Mahkemesi’nin verdiği bir kararla İsveç teröre karşı sınırlarını belirledi.
- Başbakan Stefan Löfven sert eleştirilere rağmen seçimlerden önce verdikleri sözlerin birçoğunu bu yıl içerisinde yerine getirdiklerini belirtti.
- İsveç’in en pahalı apartman dairesi geçen hafta 104,5 milyon krona satıldı.
- Çadır kente taşınan 12 kişi, kendilerine sunulan imkânlardan çok memnun kaldıklarını belirttiler.
- Terör örgütleri adına savaşan iki kişi hakkında verilen karar, İD veya diğer örgütlerin safında savaşacaklar için oldukça önemli bir karar.
EXPRESSEN
- İsveç Göç Kurulu, havaların soğuması ve sığınma politikasının değişmesi sonucu geçtiğimiz hafta sığınma başvurularının sayısının ciddi şekilde azalış gösterdiğini bildirdi.
- Suriye’de terör suçu işledikleri gerekçesiyle Göteborg Mahkemesi’nde yargılanan iki kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
- Başbakan Stefan Löfven Donald Trump’ın Müslümanlara yönelik açıklamalarını eleştirdi.
- Bu gece gerçekleşecek olan Cumhuriyetçilerin ABD başkan aday adaylarının buluşmasında söz düellosu yaşanması bekleniyor.
- Meteoroloji uzmanı Johan Groth İsveç’in çok büyük bir kesiminde yeni yılda kar yağışı olmayacağını belirtti.
- Hükûmet en çok mülteci kabul eden belediyelere bu yıl 200 milyon kronu paylaştıracağını bildirdi.
- Södertälje’de mültecilerin konaklaması için onarılması planlanan bir villa dün gece yanarak kül oldu.
İsveç Postası
