İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ

Bugün (Çarşamba, 23.12.2015) İsveç'in dört önemli gazetesinde yayınlanan haberlerin özetlerini sunuyoruz

İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ
İSVEÇ BASIN ÖZETLERİ
Bu içerik 1225 kez okundu.

DAGENS NYHETER


- Mülteci krizi Avrupa’daki entegrasyon sorunlarını tekrar görünür hale getirdi.

 

- İktidar ve muhalefet partileri, Afganistan’da İsveç adına tercümanlık yapan kişilerin korunmaları için İsveç’in sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorlar.

 

- Stokholm Belediyesi Maliye Başkanı Karin Wanngård hükûmetin Bromma havaalanı hakkında almış olduğu karardan sonra tepkisini, Bromma Havaalanı’nın bir gelecek vadetmediğini söyleyerek dile getirdi.

 

- Salı günü Akdeniz üzerinden plastik botlar ve köhne teknelerle Avrupa’ya geçmeye çalışan 800 kişinin hayatı kurtarıldı.

 

- Bosna Hersek’te İslam Devleti ile bağlantılı olduklarından şüphelenilen on bir kişi tutuklandı.

 

- Savunma ve güvenlik şirketi SAAB, Savunma Malzemeleri İdaresi’nden Torpedo 62 silah sistemini geliştirme siparişi aldı.

 

SVENSKA DAGBLADET

 

- İsveç’te bu yıl çıkan yangınlarda 112 kişi hayatını kaybetti.

 

- UNICEF Afrika’nın batı bölgelerinde aşırılıkçı hareket Boko Haram’ın çıkardığı olaylar nedeniyle yaklaşık 2 bin okulun eğitime ara verdiğini, bu durumdan bir milyon öğrencinin etkilendiğini açıkladı.

 

- Taliban toprak kazanmaya devam ediyor. Afganistan’ın güneyinde yer alan önemli şehirlerden Helmand Taliban’ın eline geçmek üzere.

 

- Uluslararası Göç Örgütü (IOM) yayınladığı yeni raporda, bu yıl bir milyondan fazla kişinin Avrupa’ya kaçtığını bildirdi.

 

- Yunan Parlamentosu Filistin’i devlet olarak tanıdı.

 

- Londra’da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma birçok bomba patlamamış halde halen toprak altında bulunuyor.

 

- Benzin fiyatlarında 10 kuruşluk düşüş oldu. 95 oktan benzinin litre fiyatı 12.36 krona geriledi.

 

AFTONBLADET

 

- Savunma kabiliyetinin artması için zorunlu askerlik hizmeti gerekli.

- Uzmanlar hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyarıyor. Son on gün içerisine Stokholm’de 122 hırsızlık olayı polise intikal etti.

 

- İsveç genelinde yolların kayganlaşması nedeniyle dün yaklaşık 40 trafik kazası meydana geldi, kazalarda can kaybı yaşanmadı.

 

EXPRESSEN

 

- İsveç Afganistan’daki tercümanlara sırtını dönemez.

 

- Suriye’deki Hristiyanlar yaklaşık dört yıldır süren iç savaştan olumsuz etkileniyorlar.

 

- Västerås’taki IKEA mağazasında iki kişiyi öldüren Abraham Ukbagabir, Svea Mahkemesi tarafından ömür boyu hapse mahkûm edildi.


İsveç Postası

isveç gazeteleri gazete başlıkları basın özetleri dagens nyheter svenska dagbladet aftonbladet expressen
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
ATATÜRK: “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR”
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN