İSVEÇ’İN BAŞI ÇOCUK GELİNLERLE DERTTE

İsveç 1 Temmuz 2014 tarihinde çocuk yaşta evlilikler ile zorla evlendirmeleri yasaklayan yasalarını güçlendirmişti. Buna rağmen özellikle sığınmacılar arasında 70 çocuğun bu tür evlilikler yaptığı ortaya çıktı.

İSVEÇ’İN BAŞI ÇOCUK GELİNLERLE DERTTE
İSVEÇ’İN BAŞI ÇOCUK GELİNLERLE DERTTE
Bu içerik 1199 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


İsveç ‘te sığınmacıları kabul eden belediyelerin küçük yaştaki çocukları yanlarına alan kişilerle evli oldukları ve buna belediyelerin pek dikkat etmediği belirlendi. İsveç küçük yaşta ve zorla evlilikleri yasaklayan yasalara sahip bir ülke konumundadır.

İsveç Radyosu Ekot’un altı belediyeyi kapsayan araştırması  sonucu ortaya çıkarılan bu durum daha çok yalnız başına gelen çocuklar arasında yaygın bulunuyor. Ekot’un sonbahar ayında yaptığı araştırmaya göre yaşları 15 ile 17 arasında değişen 70 çocuğun evli olduğu anlaşıldı.

Altı Belediyeden beşi 15 yaşını doldurmuş çocukların evli çiftlerle yaşamak istediklerini ve buna izin verdiklerini söylerken sadece Göteborg belediyesi hayır diyor.

Bu duruma Çocuk Haklarını Koruma Müfettişi Fredrik Malmberg şiddetle karşı çıkıyor. Malmberg, “Biz biliyoruz ki, tek başına kaçan çocuklar zorla evlilik ağının içerisine düşmektedirler. Bu beraberinde artan bir riski de getirmektedir. Bu nedenle İsveç’te de koruma önlemleri gereklidir. Çocuk evliliklerini benimsememiz söz konusu değildir” görüşünü ileri sürüyor. Yasaların daha açık bir duruma getirilmesini ve pratikte de işlemesin sağlanmasını istiyor.

Adalet ve Göçmen Bakanı Morgan Johansson ortaya çıkarılan kabul edilemez olduğunu dile getirirken, “Bu çocuk gelinlerin varlığının direk kabul edilmesidir” diyor.

Liberal Parti Başkanı Jan Björklund olaya sert tepki gösterirken, “Hükümet bir ‘kriz komisyonu’ kurarak olayı ve sosyal kurumların çalışmalarını incelemelidir” ifadesini kullanıyor.

Sosyal Hizmet Kurumu’nda avukat olarak görev yapan Katrin Westlund, “Şimdiki durumda sadece bir yol gösterme durumu var. Her olay ayrı olarak ele alınıp incelenmelidir. Çocuk için en iyisi yapılmalıdır. Gerçekte kocalarıyla  birlikte yaşamaları konusunda açık bir yasak yoktur” değerlendirmesini yapıyor.

isveç çocuk gelinler zoraki evlilikler küçük yaşta evlilik mülteci sığınmacı isveç çocuk hakalrı müfettişi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ