IRKÇI İSVEÇDEMOKRATLARI’NDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Aftonbladet/İnizio’nun 12 – 19 Ocak tarihleri arasında 2 500 kişiyle internet üzerinden yaptığı anket çalışması ırkçı ve İslam düşmanı İsveçdemokratları’nın neredeyse 1. parti konumuna geldiğini gösteriyor.

IRKÇI İSVEÇDEMOKRATLARI’NDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
IRKÇI İSVEÇDEMOKRATLARI’NDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
Bu içerik 1110 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Anket araştırması Ilımlı Muhafazakar partinin oy kaybının sürdüğünü ve genellikle oylatının ırlçılara kaydığını gösteriyor. Eylül 2014 seçimlerinden sonra düşüş yaşayan Sosyaldemokratların kendilerini toparlayamadıkları görülüyor. Ankete göre Çevre Partisi/Yeşiller’de büyük düşüş yaşanıyor.

Bu duruma göre İktidar partileriyle muhalefet partileri arasındaki fark ortadan kaldırmış görünüyor. İktidar yüzde 35,8 oy oranına sahipken, muhalefet  yüzde 39,6 orana sahip bulunuyor. Muhalefet bir de ırkçı partiyi eklerseniz yüzde 61,8’e ulaşıyor.Fakat, muhalefet ırkçılarla hareket etmekten yana değiller. Bu durumun sürmesi halinde ırkçıların gelecek seçimlerde büyük bir patlama yapması şaşırtıcı olarak yorumlamak yanlış olur.

Ilımlı Muhafazakar partinin yüzde 1,4 ornında oy kaybetmesi izlediği göçmen ve entegrasyon politikalarına bağlanıyor. Parti Sekreteri Tomas Tob­e, “Seçmenlerimiz büyük bir huzursuzluk yaşıyorlar.Biz göçmen kabulüne ara vermeliyiz ve işleyen bir entegrasyon politikası üretmeliyiz. Bunların arkasından kendimize güvenimizi artırarak iş ve ekonomik alanlarda büyümeliyiz” diyor.

Aftonbladet/İnizio’nun araştırmasında ikinci yükselen parti olarak Sol Parti (% 8,8)çıktı. Sol Parti genellikle hem Sosyaldemokratlardan hem de Yeşillerden oy almış gözüküyor.

Sosyaldemokratlar’ın oy oranlarındaki düşüşü Belediye –İş Sendikası’nda yaşanan olaylara bağlamak olanaklıdır. Belediye –İş Sendikası’nın konutlarına sıraya girmeden kiracı olarak yerleşen bakanların olması halkın tepkisine neden olmuş durumda.

Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz? 

Sosyaldemokrat İşçi Partisi (S)

Çevre Partisi / Yeşiller (MP)

Sol Parti (V)

Ilımlı Muhahazakar Parti (M)

Liberal Parti (L)

Merkez Partisi (C)

Hıristiyan Demokrat (KD)

İsveçdemokratları (SD)

Ötekiler

aftonbladet inizio anket isveçdemokratları oy
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ