IRKÇILAR ÇILDIRDI

Dün öğleden sonra Yurttaşlar Meydanı’nda toplanan Kuzey Ülkeleri Irkçı Hareketi üyeleri kısa bir süre sonra sağa sola ve polise saldırmaya başladılar.

IRKÇILAR ÇILDIRDI
IRKÇILAR ÇILDIRDI
Bu içerik 1659 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Cumartesi günü öğleden sonra 13.30 sularında Östermalm Meydanı’nda pankratlarıyla toplanan ırkçılar Stockholm’un güneyinde bulunan Yurttaşlar Meydanı (Medborgarplatsen)’na izinleri olmadığı halde yürüyüşe geçtiler. Polis olayı izlemekle yetindi ve müdahale etmedi. Yurttaşlar Meydanı’nda bir yeri göstererek orada eylemlerini tamamlamalarını istedi.

Yer konusunda polisle anlaşamayan ırkçılar sertleşmeye ve polise karşı koymaya başladılar. Bu karşı koyma kısa bir süre sonra saldırıya dönüştü. Yurtaşlar Meydanı biranda ana baba gününe döndü. Gösteriyi yaklaşık 40 dolaylarında bir polis gücü izliyordu.

Saldırı karşısında sert önlemlere başvuruan polis, saldırganlara karşı bibergazı kullandı. Atlı polisler saldırganları püskürtmeye çalıştı. Kalabalık sürekli olarak, “Heil Hitler, Gençler” sloganı atarak yine kendileri “Heil Hitler” diye bağırdılar.



Bir kaos dönüşen meydanın her yanına ırkçıların pankratları ve flamaları saçıldı. Olaylar esnasında polise şiddetle karşı koyan 38 ırkçı gözaltına alınarak otobüslerle karakola götürüldü. Polis sözcüsü Eva Nilsson, “Önce kimlik kontrolleri yapacağız. Ondan sonra savcılığı sevk edeceğiz. Savcı tutuklanıp ya da tutuklanmamalarına karar verecek” diyor.

stockholm ırkçılar nordiska motstandrörelsen gösteri saldırı polis gözaltı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ