DAGENS NYHETER
- İslam Devleti’nin yeni hedefi genç kızları kandırarak örgüte üye yapmak.
- Cumartesi günü Güney Karolina’da yapılacak ön seçim öncesi Cumhuriyetçilerden birçok seçmen, Marco Rubio’nun Donald Trump’ın başarısına dur demesini umuyor.
- Ülkeye yeni gelenlerin adaptasyonu sağlandığı takdirde gelecek adına daha iyi şeyler olabilir.
- İsveç’in Gotland bölgesinin yeterince yağış almaması nedeniyle önümüzdeki günlerde bölgede su sıkıntısı etkisini gösterebilir.
- Çocukların okullarda yaşadığı stresten birçok çocuğun sağlığı olumsuz etkileniyor.
- Sol Parti içerisinde hükûmet ile yapılan bütçe işbirliğine yönelik geniş destek var.
- Tüm Orta Doğu’nun güvenliği tehlikede.
- Güney Sudan’daki BM üssüne yapılan bir saldırıda yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetti.
- Perşembe günü Yunanistan’ın Midilli adasında yaklaşık 900 mültecinin hayatı kurtarıldı.
- David Cameron’un siyasi geleceği tehlikede.
- AB Avusturya’nın mülteci kabulünde yürürlüğe koymayı planladığı üst sınır konusunda eleştirilerde bulundu.
- BM, Suriye’deki kuşatma altında bulunan 18 şehre, bir hafta içerisinde ulaşması planlanan yardım konvoyları yollayacak.
- Ekonomide kötü günler yaşayan Venezüella yirmi yıldan sonra ilk kez benzin fiyatlarına zam yaptı.
- Türkiye’deki artan şiddet Kürtleri endişelendiriyor.
SVENSKA DAGBLADET
- Fitja’daki Türk Derneği Başkanı İsmail Zengin ve Kürt Derneği Başkanı Haydar Bayraktar daha önce böyle bir olayın başlarına gelmediğini söyleyerek, insanları sağduyulu olmaya davet ettiler.
- İsveç’e yönelik insan kaçakçılığı çok ciddi şekilde artış gösterdi.
- Yemen’de devam eden çatışmalarda taraflar barış görüşmelerinde uzlaşıya varamıyorlar.
- 2015 yılı Volvo şirketi için gelirlerini rekor düzeyde artırdığı bir yıl oldu.
- Otomobil devi Toyota dünya genelinde yaklaşık 3 milyon aracını emniyet kemerlerinde hata olabileceği gerekçesi ile geri çağırıyor.
- Türkiye Ankara’daki terör saldırısından Kürtleri sorumlu tutuyor.
- Ankara’daki terör saldırısında kazanan taraf İslam Devleti oldu.
- Türkiye halen AB’nin mülteci yardımını bekliyor.
AFTONBLADET
- Yapılan son araştırmaya göre İsveç Demokratları Partisi seçmen desteğini yüzde 1,3 oranında kaybetti.
- İngiltere’nin AB üyeliğinden ayrılması talihsizlik olacaktır.
- Papa Françesko ABD başkan adaylarından Donald Trump'ın Hıristiyan olmadığını söyledi.
- Avusturya’da mahkeme önüne çıkan 17 yaşındaki İsveçli bir kız İslam Devleti’ne üye olmaktan bir yıl hapse mahkûm edildi.
EXPRESSEN
- İsveç’te grip nedeniyle ciddi şekilde tedavi edilenlerin sayısı 122 oldu.
- ABD Başkanı Barack Obama Mart ayında Küba’ya bir gezi düzenleyecek. Bu gezi başkanlık düzeyinde 1928 yılından bu yana yapılan ilk gezi olma niteliği taşıyor.
- Irak'ta Tikrit katliamına karışan IŞİD'li 40 terörist idam cezasına çarptırıldı.
- Fitja’da Kürt bir kişinin vurulmasından sonra polis bölgedeki Türklerle Kürtler arasında güvenliği sağlamak için SAPO ile yakın işbirliği içerisinde çalışıyor.
- Papa Françesko’nun kendisine yönelik eleştirilenden sonra Donald Trump "Vatikan IŞİD'in saldırısına uğrarsa, Papa Donald Trump'ın ABD Başkanı olmasını dileyecektir." diyerek karşılık verdi.
- Türkiye’deki şiddet artmaya devam ediyor.
İsveç Postası
