POLONYA DERGİSİNDEN ‘İSLAM’ DÜŞMANLIĞI

Polonya’da muhafazakar görüşlere sahip olan ve haftalık olarak yayınlanan ‘wSİECİ’ adlı dergi bu haftaki sayısının kapağında bir resim üzerinde “Avrupa’da İslam tecavüzcülüğü” başlığına yer verdi. Bu başlığın nazi propagandasıyla eşdeğerde olduğu yorumcular tarafından dile getiriliyor.

POLONYA DERGİSİNDEN ‘İSLAM’ DÜŞMANLIĞI
POLONYA DERGİSİNDEN ‘İSLAM’ DÜŞMANLIĞI
Bu içerik 1824 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Muhafazakar olarak bilinen derginin kapağında Avrupa Birliği bayrağına bürünmüş sarışın bir kadın görülüyor. Bu kadına üç erkek eli saldırarak kadını tutmaya ve elbisesini parçalamaya çalışıyorlar. Resmin üzerindeki yazıda “Avrupa’da İslam Tecavüzcülüğü” yazısı okunuyor.

Dergininin iç sayfalarındaki makalede yılbaşında Köln’de meydana gelen kadınlara yapılan sarkıntılığı atıf yapılarak, “Köln’deki yeni yıl  olaylarından sonra insanlar ‘eski Avrupa’da acılı, sancılı problemi gördü. Problem Avrupa’yı istila eden mültecilerden geliyor” diye yazıyor makeleyi kaleme alan Aleksandra Rybınska.

Derginin bu tür bir fotoğraf ve Müslümanları toptan tecavüzcü göstermesi hem Polonya’da hem de Avrupa’daki çeşitli ülkelerde sert tepkilere yol açtı. Tepki gösterenler bu durumu Nazilerin propagandalarına benzettiler hatta eş tuttular.



Dergi bu makalenin dışında başka makalelere de yer vererek, “Avrupa intihar etmek mi, istiyor?” ve “Avrupa’nın cehennemi”diye yazıyor.

Twitter üzerinden yazan bir kişi, “Polonya, kendini ‘Yahudilik’ten ‘İslam’a değiştir. 30’lu yılları unutma!”

Pek çok kişi de derginin tarihsel propaganda yaptığını karşılaştırması yapıyor. Bir Twitterci de, “Bahsedilen ‘Avrupa’da İslam Tecavüzcülüğü’ Avrupa’nın uzun yıllar bir parçası olan ırkçı bir propaganda tarihidir” diye yazıyor.

İsveç Postası’nın yorumu

Avrupa’nın sürekli olarak İslam’a ve dolaysıyla Müslümanlara saldırmaları, olumsuz yönde eleştiri konusu yapmaları, İslam düşmanlığı’nın had safhaya ulaşmasında acaba İslam Dünyası’nın ve Müslümanların ‘hiç suçu’ yok mu?

Hani bilinen Nasreddin Hoca ‘Gül düşünü’dür. Nasreddin Hoca’nın evine bir gün hırsız girer. Komşuları hep bir ağızdan hocayı suçlarlar ve ‘şunları şunları yapsaydın evine hırsız girmezdi’ derler. Bu durum karşısında şaşkına dönen hoca, ‘İnsaf bre yahu! Hırsızın hiç mi suçu yok’ der.

polonya wsiecis islam düşmanlık tecavüz köln avrupa nazi propaganda
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ