İSVEÇ POSTASI
Cumartesi günü sabah saatlerinde başbakanlıkta (Rosenbad) bir basın toplantısı düzenleyen Aida Hadzialic bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Başbakan Stefan Löfven istifayı olağan bir gelişme ve üzücü bir durum olarak değerlendirerek, “Geleceği parlak olan başarılı ve sevilen bir bakanımızdı” yorumunu yaptı.
Sosyaldemokrat ağırlıklı koalisyon hükümetinde Eylül 2014 tarihinde en genç bakan (27) olarak yer alan Aida Hadzialic bugün 29 yaşında, Bosna Hersek kökenliydi. Küçük yaşta ailesiyle birlikte İsveç’e iltica eden Aida, 16 yaşından itibaren Sosyaldemokrat parti Gençlik Örgütü (SSU) içerisinde aktif çalışmalar yapıyordu. Danimarka’dan İsveç’in güney kenti Malmö’ye doğru araba sürerken polis kontrolüne takılmış ve üflediği alkol ölçüsünde 0,2 promil akollü olduğu tespit edilmişti.

Aida Hadzialic,”Yaşamımın en büyük hatasını yaptım. Ne yaptığımı biliyor ve tüm sorumluluğu alıyorum. Alkol ve araba sürmek ikisi birbirleriyle uyuşmayan iki farklı durumdur. İki kadeh şarap içtim ve bir süre sonra yola çıktım. O anki değerlendirmeme göre kendimi alkollü hissetmedim. Geçen sürenin yeterli olduğunu düşündüm” değerlendirmesini yapıyır.
İsveç Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde alkol sınırını 0,5’ten 0,2 promile düşürmüştü.
