1 MAYIS İŞÇİ ve EMEKÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN

1 Mayıs İşçinin, emekçinin bayramı tüm dünyada çeşitli biçimlerde kutlanacak. Kutlamalarda değişmeyen tek şey işçinin hala sömürülmesi, emek hırsızlığı ve dünyada yaşanan olumsuzluklar, mültecilerin sorunları, savaş karşıtlığı ve barışa vurgu yapılacaktır.

1 MAYIS İŞÇİ ve EMEKÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
1 MAYIS İŞÇİ ve EMEKÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN
Bu içerik 1745 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


1 Mayıs İşçilerin kanlarıyla kazanılmış kutsal bir gündür. İşçiler bu uğurda binlerce şehit verdiler, gazi oldular,  yılmadılar, mücadeleden vazgeçmediler ve bugün hâlâ tartıştığımız, yeterli bulmadığımız  haklarını elde ettiler.

Bugün tüm dünyada iktidarda ya da muhalefette olan Sosyaldemokrat partiler, Sosyalist partiler meydanalara çıkacaklar ve hamasa nutuklar atacaklar. İşçiler, emekçiler bu gönül okşayıcı, kulağa hoş gelen sözleri alkışlayacaklar ve umutlarını yaşatmaya devam edecekler.

Dünyada hâlâ işçinin, emekçinin sömürüldüğünü, ezildiğini söz yerindeyse bir limon gibi sıkıldığını görüyoruz. Sendikalar artık kağıttan bir kaplan olmaktan öteye gidimiyorlar. İş yerlerinde patronların borusu ötüyor. İşçiler bir ölçüde hakları konusunda nal topluyorlar.

İsveç’te işçi, emekçi haklarının arzu edilen düzeye gelemediğine tanık oluyoruz. İşverenler düşük ücretle insan çalıştırmaya devam ediyor. Avrupa’dan gelen işçiler karın tokluğuna el altından çalıştırılıyorlar. Sendikalar çaresiz ellerini ovuşturmakla yetiniyorlar.




İsveç Başbakanı Stefan Löfven bugünkü konuşmasın duyar gibiyiz. Löfven, mülteci sorunu, düşük ücret tartışmaları, ücretlilerin türlü sıkıntıları ve emeklilerin kötüleşen yaşamları üzerine kulağımız ya da duymamızı istediğimiz güzel sözler söyleyecek ve elbette alkışlanacaktır.

İsveç’te işçi sorunları her geçen gün fazlalaşmakta ve işçi hakları kötüleşmektedir. İşini bırakanlar, başka ülkelere gidenler yeni yeni umut kapıları arayanların sayı günden güne artmaktadır.

Ülkemiz Türkiye’ye hiç değinmek istemiyoruz. Oradaki durum İsveç’e göre on kat daha kötüdür. Ülkemizde işçinin, emekçinin adı bile geçmemektedir. Asgari ücretin 1300 TL olduğu bir ülkede yaşanmaz sadece ölünür...

Emperyalizme, sömürüye, emek hırsızlığına karşı tüm dünya işçileri birleşiniz diyeceğiz ama, oyun içinde oyunlar oynanırken bu sözde lafta kalıyor. Yine de enseyi karartmadan bir kez daha yineliyelim:

1 MAYIS İŞÇİ, EMEKÇİ BAYRAMI TÜM DÜNYA İŞÇİLERİNE KUTLU OLSUN...

Stockholm 1 Mayıs İşçi Bayramı işçi emekçi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ