İSVEÇLİ IRKÇILARIN YÜRÜYÜŞÜNDE KAOS YAŞANDI

Bugün başlayan Göteborg Kitap Fuarı’nı fırsat bilen İsveçli ırkçı örgüt Kuzey Direniş Hareketi Göteborg’da bir yürüyüş geröekleştirdi. Yürüyüş esnasında çıkan olaylarda 35 kişi gözaltına alındı.

İSVEÇLİ IRKÇILARIN YÜRÜYÜŞÜNDE KAOS YAŞANDI
İSVEÇLİ IRKÇILARIN YÜRÜYÜŞÜNDE KAOS YAŞANDI
Bu içerik 1431 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI


Bugün Göteborg’da Grafiska Sokağında Ica Maxi önünde toplanan 500 kadar ırkçı ellerinde tutukları kalkanlarla yürüyüşe geçtiler. Kuzey Direniş Hareketi adlı ırkçı örgütün yürüyüşü anti-ırkçı insanlar tarafından kesilmek istendi. Irkçılardan kat kat fazla olan anti ırkçılar attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankratlarla olayı protesto ettiler.

Polis kaynaklarına göre anti ırkçılar ellerine geçirdikleri taş ve benzeri  nesnelerle ırkçıları taşladılar. Irkçılar polis barikatını aşarak saldırmak istediler. Polis olayları zor da olsa kontrol altında tutmasını başardı. Polis tarafından çembere alınan ırkçıların saldırıları püskürtüldü. Polis bu arada 35 kişiyi gözaltına aldı.

Kimi gözlemcilere göre anti-ırkçıların sayısı yaklaşık 10 bin civarındaydı. Bu durum karşısında polis gücü alana çağrılan polislerce güçlendirildi. Norveç’ten gelebilecek ırkçı akımına karşı Norveç polisi de sınırda önlem aldı.



İsveç Meclisi’nde bulunan siyasi partiler ırkçılığa karşı yeni önlemler ve yasalar çıkarılması konusunda çalışmalar yapılmasından yana görüş açıklıyorlar.

İsveç’i önümüzdeki süreçte ırkçılığa karşı ciddi önlemler ve gerekirse yeni yasalar çıkarılması gibi bir sorun bekliyor. Başbakan Stefan Löfven’de bu konuda sert açıklamalar yaparak ırkçılığı kınayarak, İsveç ile bağdaştıramadığını söylüyor.

Göteborg NMR Göteborg Kitap Fuarı Irkçılık Kuzey Direniş Hareketi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ