Anna Lindh’e Görkemli Anma

Kral Bahçesinde düzenlenen görkemli bir törenle Dışişleri Bakanıyken bundan on yıl önce bir alışveriş merkezinde Sırp bir genç tarafından bıçaklanarak öldürülen Anna Lindh anıldı. Anmaya çok sayıda sevenleri ve politikacılar, sanatçılar katıldılar.

Anna Lindh’e Görkemli Anma
Anna Lindh’e Görkemli Anma
Bu içerik 1660 kez okundu.

Kral Bahçesindeki sahnenin üzerine Anna Lindh’in bir sözü asılmış, “Tükenmişliğini kabul etmek insanın en büyük düşmanıdır.” Günlük yaşamımızda da öyle değil midir? Bir işe yaramadığımızı ve artık işimizin bittiğini kabul ettiğimiz zaman hiçbir şey yapmadan bir köşede otururuz. Anna Lind sürekli etrafına gülücükler saçan, çevresine pozitif enerji veren bir kişiliğe sahip ender politikacılarından biriydi.


Sunuculuğunu Jonas Gardell’in yaptığı ve konuşmalarını hoş anekdotlarla süslediği bir sonbahar akşamında insanlar hem güldüler hem hüzünlendiler. Anna Lindh anmak için sahneye gelen politikacılar onun hem politikacı yönünü hem de insan yönünü kısa süreleri içerisinde dile getirmeye çalıştılar.


Büyük bir orkestranın sahnede yer aldığı ve birbirinden güzel klasik müzik parçalarını seslendikleri sahneye hüzünlü şarkıları dile getiren sanatçılar arasında Eva Dahlgren, Mark Levengood, Moneybrother, Jonas Gardell,Rikard Wolff, Loreen, Benny Andersson ve Vanna Rosenborg gibi isimler vardı.


Sahneye gelen politikacılar Anna Lindh’in dünya sorunlarına bakışını ve bu alanda verdiği çabalarıyla çözümler için çalışmalarını dile getirdiler. Politikacılar arasında Stefan Löfven, Carl Bildt, Mona Sahlin, Sten Nordin, Hanan Ashrawi ve İngiltere Dışişleri eski Bakanı vardı.


Mona Sahlin konuşmasında hem Anna lindh’i bir politikacı hem de iyi bir dost, arkadaş ve her zaman pozitif enerjiyle dolu bir insan olarak tanımladı. Anna Lind’in dünyayı değiştirmenin olanaklı olduğuna olan inancını ve çabalarını anlattı. Filistinli Hanan Ashrawi, Filistin İsrail anlazmazlığı konusunda yaptığı olumlu katkıları dile getirdi.


Anna Lindh hem günlük yaşamında hem de politikada idealist ve pragmatik olan bir kişiydi. Özellikle çevre, iç ve dış politkalara karşı aşırı bir duyarlılığa sahipti. Bu nedenle bugün dünyanın dört bir yanında yirmiden fazla ülkede adı çeşitli alanlara, caddelere, salonlara verilmiş durumda. Stockholm Belediye Başkanı Sten Nordin Södermalm’da bir parka “Anna Lind” adı verme kararı aldıklarını açıkladı.


Anna Lindh politikacı olduğu kadra da insandı, insan olduğu kadra da anneydi. Bir konuşmacı onun zaman zaman toplantılardan gizlice çıkarak çocuklarıyla telefonda görüştüğünü ve olanaklar elverdiği ölçüde mükemmel bir anne olduğunu anlattı.


Eğer Anna lindh öldürülmemiş olsaydı hem sosyaldemokratların başına geçecek ve başbakan olacaktı hem de dünyayı değiştirmek için büyük bir çaba harcayacaktı.


İsveç Postası


Orkestra
Mona Sahlin - Sten NordinJonas Gardell
Vanna Rosenborg
Hanna Ashrawi

Dışişleri Bakanı Carl Bildt

Sosyaldemokrat İşçi Partisi Başkanı Stefan Löfven

Ses sanatçı Loreen

25'er bin kronluk iki burs verildi

 

Anna Lind Anma İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lind öldürülme
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ