VÅRBY GÅRD’DAKİ PATLAMA GİZİNİ KORUYOR

Vårby Gård Merkezinde metro yakınında bir poşet içindeki maddenin patlaması sonucu bir kişi ölmüş, bir kadın da yaralanmıştı. Patlama sonrası bölgede oturanlar olayı bir terör saldırısı sanarak panik yaşadıklarını belirtiyorlar.

VÅRBY GÅRD’DAKİ PATLAMA GİZİNİ KORUYOR
VÅRBY GÅRD’DAKİ PATLAMA GİZİNİ KORUYOR
Bu içerik 1531 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


Geçen Pazar günü Vårby Gård Metrosu yakınlarında yerdeki bir poşeti eline alan bir kişi poşetin içindeki maddenin patlamasıyla ölmüş, yanındaki kadında yaralanmıştı. Bu olay bölge sakinleri arasında hem korku hem de panik yaratmıştı. Pek çok kişi bunun bir terör saldırısı olduğu sanısına kapıldıklarını dile getiriyorlar.

Uzun yıllar bölgede oturan bir kişi, ”Önce bir şaka olayı sandı. Pencereden baktığım zaman iki kişinin yerde yattığını gördüm. Yaralılardan birinin kolu hava uçtu ve yavaş yavaş yere indi” ifadesini kullanıyor.

Bir kadın görgü tanığı ise, ”Metroya gidiyordum. Patlama sesini duydum. Halk koşuştu. Terör saldırısı sandım. Paniğe kapıldım. 33 yıldır burada oturuyorum ilk kez böylesine rastladım” diyor.

Vårby Gård bölgesi göçmen ağırlıklı bir bölge ve kavga, yaralama olayları ve zaman zaman saldırı sonucu ölümlü olayların yaşandığı ve polisçe suç bölgesi olarak adlandırılan bir semt.

Metro yakınına kim ya da kimlerin içinde patlayıcı olan (el bombası) bir poşeti bıraktığı pek bilinmiyor. İsveç’e eski Yugoslavya’nın dağılmasından sonra çok sayıda her türlü silahın kaçak yollardan ülkeye sokulduğu tahmin ediliyor.

Polisten yapılan açıklamalara göre Vårby Gård olayında henüz bir ize rastlanmadığı gibi şüpheli gözüyle bakılan kişi ya da kişiler bulunmuyor. Polis çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirtmekle yetiniyor.
 

İsveç Stockholm Vårby Gård patlama el bombası
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ