İSVEÇ’TE SİLAH AFFI MEYVESİNİ VERİYOR

İsveç’te bu yıl başında kişisel silahlanmaya karşı çıkarılan silah affında önemli gelişmeler yaşanıyor. Polisin bilgilerine göre şimdiye kadar 5 bin silah belirlenen yerlere bırakılmış durumda. Polis yetkilileri sonuçtan oldukça memnun olduklarını ifade ediyorlar. Silah affı Eylül ayına kadar devam ediyor.

İSVEÇ’TE SİLAH AFFI MEYVESİNİ VERİYOR
İSVEÇ’TE SİLAH AFFI MEYVESİNİ VERİYOR
Bu içerik 2483 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


2018 silah affında proje sorumlusu olan Joakim Norenhag, “Gelen silahlar farklı ve bunların dokümanlarını yapıyoruz” diyor. Af nedeniyle şimdiye kadar bırakılan silah sayısı 5 bin bunun 893 adedi Stockholm bölgesinden bırakılmış durumda. Bırakılan silahlar arasında çok ilgi çekici ve ender rastlanan silahlar da var.

Joakim Norenhag, “Biz hem aftan hem de bırakılan silahlardan memnunuz. Amacımız silahsız bir toplum yaratmak. Elbette, kriminal çevrelerde olaylar meydana geliyor, silahlar her zaman var ve bun da hesap ediyoruz” ifadelerine yer veriyor.

İsveç, 2013 yılında da silah affı uygulamış ve o zaman 15 bin silah belirlenen yerlere bırakılmıştı. 2018 ilk üç ayında bırakılan 5 bin silahın azımsanamayacak kadar önemli olduğu belirtiliyor.

Polis kurumlarına göre İsveç genelinde illegal olarak ne kadar silah bulunabileceği konusunda bilgi verilmiyor. Fakat Eylül ayına kadar bırakılacak silah sayısında önemli bir artış olacağı tahmin ediliyor. İsveç’te özellikle kriminal çevrelerin elinde önemli silahlar bulunuyor. Affın ilk üç ayı içerisinde 16 adet yarı otomatik silah bırakılmış ve bunun dışında pompalı tüfekler, tabancalar, av tüfekleri, kısa av tüfekleri cinsinden her türlü silah mevcut bulunuyor.

İsveç silah affı Stockholm silah joakim Norenhag
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ