STOCKHOLM TİYATRO OKULU” ÖĞRENCİLERİ İSVEÇ KÜTÜPHANELERİNDE PERDE AÇTI

Çalışmalarını İsveç Devlet Tiyatrosu (Riksteatern) çatısı altında sürdüren Türk-İsveç Tiyatro Derneği Burcu Ada Soysop öğretmenliğinde başlatmış olduğu “Stockholm Tiyatro Okulu Yaratıcı Drama Atölyesi” çalışmalarını İsveç kütüphanelerine taşıdı.

STOCKHOLM TİYATRO OKULU” ÖĞRENCİLERİ İSVEÇ KÜTÜPHANELERİNDE PERDE AÇTI
STOCKHOLM TİYATRO OKULU” ÖĞRENCİLERİ İSVEÇ KÜTÜPHANELERİNDE PERDE AÇTI
Bu içerik 1670 kez okundu.

İSVEÇ POSTASI 


Burcu Ada Soysop liderliğinde “Stockholm Tiyatro Okulu Yaratıcı Drama Atölyesi” çalışmalarını katılan çocukların hazırladıkları oyunlar İsveç kütüphanelerinde sahnelenmeye başladı. Kütüphane yetkilileri bir taşla iki kuş vurmanın heyecenını da tatmak ve tatırmak için sahnelenen oyunlara kapılarını açmış durumdalar. Böylece hem oyunları daha fazla çocuğun izlemesi sağlamak, kütüphaneye ilgiyi artırmak hem de çocuklara tiyatro alışkanlığı kazandırmak.

Bu bağlamda çocuklar oyunlarını “Bİ GÜLDÜK, Bi GÜLDÜK” adı altında ilk kez Stockholm’un güney semtlerinden olan Flemingsberg Kütüphanesinde düzenlenen ailelerin için Cumartesi etkinliğinde sırasıyla, “Sanal Aile veHoroz ile Tilki” adlı oyunları sahnelediler. Ayrıca oyunun final kısmında “Hayat Bayram Olsa” şarkısıyla hem çocukları hem de anne babaları coşturdular.



Tiyatro oyuncusu Fikret Çeşmeli de senaryosunu ve müziklerini kendisinin yaptığı “Hocanın köyüne seyahat (Resan Till Hodjas By)” adlı müzikli oyunu sundu.

Kütüphanedeki etkinliğin oldukça başarılı olması nedeniyle oyunlar ikinci kez ve daha kalabalık bir izleyici kitlesine kütüphanenin bitişiğindeki “Gençlik Merkezi”ne taşındı. Merkezin salonunda oturacak yer bulamayan izleyiciler ayakta izlediler. Programın sonunda velilere bilgilendirme konuşmaları yapıldı. Tiyatro Okulu’nun “Yaratıcı Drama Atölyesi” için 3 yaşından itibaren yeni oyuncu kayıtları yapıldı.



Yaratıcı Drama Atölyesi’nin ikinci oyunu bu Cumartesi günü (17 Kasım) “Uluslararası Kitap Haftası” nedeniyle saat 14:00 de Hallunda Kütüphanesi’nde sahnelenecektir. Kütüphane yetkileri oyunların afişlerini hem Türkçe hem de İsveççe hazırlayarak büyük bir jesti gerçekleştirmiş oldular. Yaratıcı Drama Atölyesi öğretmeni Burcu Ada Soysop, “Bu sefer sahneye sadece çocuklar çıkacak ve Flemingsberg’e göre daha uzun olacak. Oyunlarımız, “Sanal Aile, Horoz ile Tilki ve Eve Dadanan Hırsız” adlı skeçlerimizden oluşacaktır. Ayrıca oyunlar temaşalı bir piyano dinletisiyle, “Piyanist Bir Gazinin Anıları” canlandırılacak ve çocukların söyleyeceği bir final şarkısıyla son bulacaktır” diyor.





Çocuklarını Türkçe sanatsal çalışmalara yönlendirmek isteyen veliler, bilgilendirme ve ön kayıt için; 076 085 22 37 no’lu telefonu arayabilirler.

 

Stockholm İsveç Devlet Tiyatrosu Türk İsveç Tiyatro Derneği Burcu Ada Soysop Fikret Çeşmeli Tiyatro Okulu Yaratıcı Drama Atölyesi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
19 MAYIS 1919 TÜRK’ÜN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ GÜNÜNÜN ADIDIR
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ
ERMENİLERİN KATLETTİĞİ 519 BİN TÜRK’ÜN ACI ÖYKÜSÜ